építészet : környezet : innováció

"Építészek az iskolában" - konferencia

kezdés: 2017. november 2. CET 14:00vége: 2017. november 3. CET 18:00
Az elmúlt években országszerte egyre több kezdeményezés jött létre, melyekben építészek vállalnak oktatási feladatokat, és vezetnek iskolai és iskolán kívüli pedagógiai programokat. Az építészet és a pedagógia viszonya itthon mégis kevéssé tematizált, ami miatt hiánypótló a PTE Műszaki és Informatikai Kar által szervezett "Építészek az iskolában" című előadássorozat, amely november 2. és 3. között várható.

A környező országokban több helyütt alakultak ki olyan rendszerek, amelyek az építészek pedagógiai munkáját hosszabb távon is biztosítják. A konferencia ezért azt járja körül gyakorlati példákon keresztül, hogy az építészek miként kapcsolódhatnak a pedagógiai tevékenységekbe, illetve hogy miért fontos a társadalom és az építész szakma számára, hogy szerepet vállaljanak az épített környezeti nevelésben.

Az építész előadók többek között a formális és a nem formális oktatás területéről, építészirodákból, civil és szakmai szervezetektől, önkormányzatoktól érkezve mutatják be a jó gyakorlatokat, a szakma szerepvállalásának lehetőségeit. A konferencia második napján külföldi minták kerülnek bemutatásra.

A konferencia a 13. Nemzetközi Iványi Miklós PhD / DLA Szimpóziummal párhuzamosan kerül megrendezésre, ahol fiatal építész kutatók mutatják be doktori kutatásaik eredményeit.

Időpont: 2017. november 2. és 3., 14:00-19:00 és 09:00-18:00
Helyszín: Műszaki és Informatikai Kar, Pécs, Boszorkány út 2.

 

vélemény írásához jelentkezzen be »