Közélet, hírek

Épül az új levéltár Makón

1/1

1/1

Épül az új levéltár Makón
Közélet, hírek

Épül az új levéltár Makón

2017.11.08. 09:10

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Makó, Magyarország

Építészek, alkotók:
Tapasztó Tibor

Elkezdődött a makói levéltár új épületének kivitelezése, a 130 millió forintos kormányzati támogatással megvalósuló beruházás jövő tavaszra készülhet el. A rekonstrukció terveit Tapasztó Tibor makói építész készítette el.

Tavaly decemberben döntött arról a kormány, hogy támogatja a makói levéltár új épületének kialakítását - mondta Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) polgármester. Hozzátette: az önkormányzat a 17 település iratanyagát őrző intézmény rendelkezésére bocsátott egy egykori óvodaépületet.

A rekonstrukció terveit Tapasztó Tibor makói építész készítette el, az ehhez szükséges 6,3 millió forintos forrást a város biztosította. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a makói székhelyű M-Color Kft. nyerte, a szerződés alapján a munkát öt hónap alatt végzik el - mondta el a polgármester. Urbancsok Zsolt, az 1879-ben alapított levéltár vezetője elmondta, a közgyűjtemény mintegy kétezer folyóméternyi anyagot őriz. Már folyik ennek előkészítése a költöztetésre. Az új ingatlan mindenben megfelel majd a maradandó iratanyag őrzésére és kutatására. A beruházásnak köszönhetően bővül az intézmény tárolókapacitása, így lehetőség nyílik arra, hogy visszakerüljön Makóra az egykori Csanád megye mintegy 800-850 folyóméternyi anyaga, melyet jelenleg Szegeden őriznek - közölte a szakember.

forrás: MTI

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk