építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Felhívás: javaslattétel a kulturális örökségvédelmi elismerések 2009. évi kitüntetettjeire

határidő: 2009. február 9. CET 17:00
Az oktatási és kulturális miniszter ebben az évben is kitüntetések adományozásával ismeri el a műemlékvédelem területén kiemelkedő teljesítményeket.
A javaslatokat 2009. február 9-ig lehet megtenni.

Az oktatási és kulturális miniszter ebben az évben is kitüntetések adományozásával ismeri el a műemlékvédelem területén elért kiemelkedő teljesítményeket.

A 3/1999. (II. 24.) NKÖM rendelet 22/A. § és 22/B. § értelmében külön-külön kitüntetés szolgál a műemlékek, illetve a régészeti örökség megőrzése érdekében munkálkodó szakemberek, illetve civilek megbecsülésére.

A műemlékvédelemért Forster Gyula-díjban minden évben három, a műemlékvédelem területén kimagasló szakmai tevékenységet folytató szakember, míg a műemlékek megőrzése terén jelentős érdemeket szerzett hat nem szakmabeli személy vagy szervezet a műemlékvédelemért Forster Gyula-emlékéremben részesülhet.

 

Ágostházi László Mezős Tamástól átveszi a díjat
Szmodits Júliának Nagy Gergely gratulál

 

A régészeti örökségért Schönvisner István-díj évenként annak a két szakembernek adományozható, akik a régészeti örökség védelme területén fejtettek ki kiemelkedő szakmai tevékenységet. A régészeti örökségért Schönvisner István-emlékérmet pedig négy olyan szakmán kívüli személy, szervezet kaphatja, akik a régészeti örökségemlékek megőrzése során szereztek jelentős érdemeket.

A díjakat és érmeket az oktatási és kulturális miniszter ebben az évben a Műemléki Világnap alkalmából április 17-én tartott rendezvényen adja át.

Az elismerések 2009. évi kitüntetettjeire a jelölő lap kitöltésével, illetve az ahhoz csatolt részletesebb információval lehet javaslatot tenni.

A javaslatokat 2009. február 9-ig kérjük eljuttatni az alábbi címre.

Kulturális Örökségvédelmi Hivatal
Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya
1535 Budapest, Pf. 721

A díjban részesült kitüntetettek 200.000 Ft összegben, éremben és elismerő oklevélben, míg az emlékéremmel kitüntetett személyek vagy szervezetek éremben és elismerő oklevélben részesülnek.

A kitüntetések posztumusz nem adományozhatók.

Nem javasolhatók az egyes kitüntetésekre azok, akik az utolsó tíz évben már részesültek az elismerésben vagy annak elődjében.

A jelölésekkel kapcsolatban további információ a 06-1-2245272-es telefonszámon kapható.

vélemény írásához jelentkezzen be »