Közélet, hírek

Három külföldi díj magyar építészeknek!

2000.05.25. 09:21

Három külföldi díj magyar építészeknek!

1. ar+d award díjat kapott Balázs Mihály a MATÁV Igazgatási Központ tervezéséért
Az Architectural Reviews folyóirat és a DLINE Int. dán cég közös pályázatát 1999-ben írták ki először. A négytagú zsűri (Billie Tsien, David Chipperfield, Theo Bjerg, Massimiliano Fuksas és Peter Davey) a közel 900 beérkezett pályaműből összesen 20 épületet tartott díjazásra érdemesnek, ezek között szerepel a MATÁV székháza is, mely korábban az Új MÉ 1999/4. számában és a Magyar Építészet 1989�1999 című kötetben is szerepelt. Az épületátalakítás tervezői:
Bartók István, Fejérdy Péter, Somogyi-Soma Katalin, Benárd Aurél, Parádi Kornélia, Józsa Dávid, Fuchs Zoltán
A díjazott terveket az AR decemberi száma közölte.

2. Prize ”Ex Aequo” díjat ítéltek oda Cságoly Ferencnek és Hőnich Richárdnak a Számadó utcai apartmanház tervezéséért.
A 4. Sao Paolo-i Nemzetközi Építészeti Pályázatra több magyar épület nevezett. A 400 jelölt közül két épület kapott nagydíjat, a további 10 díjazott egyike a Számadó utcai épület (a házat az MÉ 1994/3-4. számában illetve a Magyar Építészet 1989�1999 című kötetben már bemutattuk).

3. A ”Modern építészeti beavatkozás vidéki környezetben” nemzetközi pályázaton harmadik díjat nyert Kisbán Mária a piliscsabai Siló Mozgáskorlátozottak Intézete tervezéséért.
A Luxemburgban székelő Nemzetközi Kapcsolatok Európai Intézete 1999 tavaszán hirdette meg a pályázatot a közép- és kelet-európai országok építészei számára. Olyan épülettel lehetett nevezni, amely 1990 és 1999 április között épült falun vagy kisebb városban. A zsűri első díjat Stefan Bevazovnak (Bulgária), a második díjat Ivan Jarinának (Szlovákia) ítélte oda, harmadik díjat nyert Kisbán Mária építész. A díjazottak mellett kiemelt dicséretben részesült két épület, egyikük U. Nagy Gábor építész saját háza Őriszentpéteren.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk