építészet : környezet : innováció

Hidak, födémek, tetők, szennyvíztisztítók és egyéb betonépítmények vízszigetelése

Naponta számtalan szaktanácsot adunk, melyek jelentős része vízszigetelésekkel kapcsolatos. Nem véletlen ez, hiszen az épületek, építmények tartósságát, használhatóságát nagyban meghatározza, hogy sikerült-e megfelelő módon szigetelni.

MAPEI PURTOP rendszer

Szerencsére a MAPEI vízszigetelési termékkínálata egyre bővül, sőt mára már a legszélesebb lett az országban, talán a világon is. Gondoljunk csak jól ismert kent szigeteléseinkre, mint pl. a MAPELASTIC, vagy a közelmúltban bevezetett MAPEI-POLYGLASS bitumenes lemezekre, a MAPEPLAN PVC és TPO szigetelésekre, a MAPEPROOF bentonitos szigetelésre. Legújabban pedig a PURTOP szigetelő rendszerek kerültek kifejlesztésre és bevezetésre.

A PURTOP termékek előnyei a gyors bedolgozhatóság (akár 800-1000 m2/nap), a bonyolult (akár íves, tagolt) formákra való alkalmazhatóság, a rendkívüli rugalmasság, illetve a varrat nélküli kialakítás. Kiemelkedő előnye a rendszereknek a teljes felületen való tapadás, mely lehetővé teszi, az esetleges hibák, sérülések helyének könnyű meghatározását, a javítást.

A PURTOP termékcsalád három alrendszerre bontható: felhasználási terület függvényében egy-egy szigetelő réteg, melyet különböző alapozókkal, fedőbevonatokkal lehet teljes rendszerré alakítani. A szigetelőanyagokat speciális nagy nyomású (150-180 bar) forrón (70-80 °C) szóró berendezéssel lehet beépíteni.

PURTOP SYSTEM DECK: A PURTOP 400 M termékre épülő szigetelő rendszer, elsősorban hidak pályalemezeinek, valamint födémek (pl. parkolóházak, mélygarázsok közbenső és zárófödém) szigetelésére. Hidakon aszfalt alá kell beépíteni, de pl. parkolóházakban a közvetlen gépjárműforgalmat is elviseli.

A PURTOP 400 M

PURTOP SYSTEM ROOF: A PURTOP 600 termékre épülő rendszer. Kiemelten tetők szigetelésére lett kifejlesztve. Rugalmassága magasabb, mint a Purtop 400 M-é, egyúttal lágyabb is, ezért gépjárművel nem járható. Egyetlentermék a kínálatunkban, melynek keverési aránya nem 1:1-es. amennyiben csak 1:1-es keverési arányú szigetelésszóró gép áll rendelkezésre, a PURTOP 400 M is használható a rendszerben.

A PURTOP 600

PURTOP SYSTEM TANK: A PURTOP 1000 termékre épülő különleges rendszer. A PURTOP 1000 tiszta poliurea anyag, ezért vegyi ellenállás tekintetében kiemelkedő tulajdonságokkal bír a hasonló termékek közül. Magas ellenálló képessége alkalmassá teszi pl. szennyvíztisztítókban történő használatra, bizonyos esetekben ipari szennyvizeknél is, tartósan víz alatti használatnál is.

A PURTOP 1000

Fenti termékeket különböző alapozókkal kezelt felületekre (Primer SN betonhoz, Primer BI meglévő bitumenes lemezekhez, Primer EP Rustop acélhoz) kell felhordani. A záróbevonat a funkció függvényében lehet tapadóhíd a felhordandó aszfalthoz (PURTOP PRIMER NERO), vagy UV-álló bevonat (MAPEFLOOR FINISH 55).

(x)

Mapei

vélemény írásához jelentkezzen be »