Technológia

Home office, avagy otthon is hatékonyan?

1/4

?>
?>
?>
?>
1/4

Home office, avagy otthon is hatékonyan?
Technológia

Home office, avagy otthon is hatékonyan?

2018.10.03. 08:07

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Cég, szervezet:
Europa Design

Vajon a távmunka elterjedésével a home office berendezése is megfelel az ergonómiailag helyes munkavégzés követelményeinek? Az Europa Design az otthon dolgozók egészségére és jó közérzetére is gondol kényelmes, valamint forma- és színvilágukkal a lakásunk környezetébe is illeszkedő bútoraival.

A költségtakarékosság és a munkaszervezés hatékonyságának növelése érdekében egyre több cég foglalkoztatja távmunkában munkavállalói egy részét, teljes- vagy részmunkaidőben. A széles sávú internet, a mobil IT eszközök bőséges választéka és a munkahelyen kívülről is elérhető hálózatok támogatják a nem irodában történő munkavégzés lehetőségét. Ezzel együtt nem csökken a cégek központi irodáinak szerepe az összetartó, kohéziós erőt jelentő és a csapat, kollaborációs munkavégzést támogató szerepe miatt. A cégek egyre tudatosabban alakítják ki irodáik belső berendezését figyelembe véve az ergonómiai szempontokat és a munkatársak jó közérzetét, azonban a távmunkában töltött munkaórák számának növekedésével éppoly hangsúlyossá vált az otthoni munkahely optimális kialakítása. A bútorgyártó cégek felkészültek a változásra és számos olyan megoldást kínálnak, amelyek illeszkednek lakásunk berendezéséhez, de ergonómiailag is tökéletesek. A notebookok és laposképernyők elterjedésével már nincs szükségünk nagy munkafelületekre, ezért egy kisebb méretű asztal elegendő és nem is foglal sok helyet a lakásban.


1/4

 

A dán Dencon trapéz formájú, akár elektronikusan is állítható magasságú asztalainál ülve és állva is lehet dolgozni, ugyanúgy mint a Herman Miller Atlas asztalainál, amelyek mellett biztosított a napközben többszöri helyzetváltoztatás. Az asztalokhoz elhelyezett görgős munkaszékek mellett egészséges és kényelmes ülőpozícióban lehet dolgozni. A világ második legnagyobb irodabútorgyártó cége, a Herman Miller több évtizedes fejlesztéseinek az eredménye az Aeron szék, amely speciális, rugalmas és szellőző anyagának köszönhetően tökéletesen idomul a benne ülő testéhez, megfelelő megtámasztást ad a deréknek és a csípőnek, miközben szabad mozgást enged a benne ülő személynek. Az Aeron székből 7 millió darabot adtak el eddig a világon. A Herman Miller csúcsmodellje, az Embody pedig olyan háttámla kialakítást kapott, amely szinte csigolyánként beállítható a gerincoszlophoz, olyan kényelmet teremtve hogy a benne helyet foglaló el is felejtkezik róla, hogy székben ül. Az emberi gerinc inspirálta Embody szék a természetes, szabad mozgás lehetőségét hozza az irodába. Háttámlája, ülőfelülete és karfája egyaránt úgy került kialakításra, hogy testsúlyunk egyenletesen oszlik el a szék minden egyes pontján, medencénk állandó alátámasztást kap, a háttámla pedig szinte együtt mozog a gerincünkkel, így ülés közben egyfajta egyensúlyi állapotot érünk el – azt a pontot, amikor a medence és a fej mozgása tökéletesen összehangolt, így mindig az ideális szögből látjuk monitorunkat. Ez a bármifajta mozgástól független, állandó egyensúly elősegíti a szabad véráramlást, a szív lelassulását – testünk és szellemünk felszabadulását. A háttámla beállítása a gerinc görbületétől függetlenül mindenki számára a természetes, kiegyensúlyozott testtartást tesz lehetővé.

A Herman Miller nemrégen megvásárolta az időtlen formavilágú kortárs design bútorokkal felbukkanó naugtone bútorgyártót a piacon. A bájos külsejű asztalok és ülőbútorok kitűnően kiegészítik a világ második legnagyobb gyártójának termékvonalát, egy kis otthonosságot csempészve a főleg irodai és közületi vonaláról világhírű portfólióba. A 2005-ben a szakma legjobbjai által Yorkshirben alapított naugthone filozófiája belesimul a természetközeli gondolkodást előtérbe állító Herman Miller vonalba. Az ökológikus szemléletmód része a magas minőségi színvonalat képviselő anyagok használata és a környezetbarát gyártás. A bútorok – a gyártó nevéből is következő – a naughtone jelentése nem nonszensze – egyáltalán nem elhanyagolgató megjelenése barátságos, humánus jelleget kölcsönöz még a hivatali tereknek is, miközben az organikus, klasszikus vonalak természetes eleganciát sugároznak. A jól variálható naughtone család egységes és egyedi képet alkot, miközben a letisztult bútorok bármilyen stílusú környezetben jól mutatnak, és kellemes érzés bennük helyet foglalva pihenni, beszélgetni vagy dolgozni.


4/4

 

Az organikus formavilágú naughtone ülőbútorok legújabb tagja az elegáns Fiji fotel, amely hívogató formavilágával még a szállodai előterekben, vagy irodai relaxációs terekben is otthonos hangulatot teremt. A széles kárpitválasztéknak köszönhetően a Fiji minden térben egyedi megjelenést kaphat.

A kárpitos bútorok kényelmes darabja az Always kis fotel, amely öt és az Always pihenő fotel, amely 4 különféle lábszerkezettel választható. A többi fotelhez és szófához hasonlóan a modern gyártástechnológiának köszönhető, hogy a szép és kecses forma kitűnő üléskomforttal és tartóssággal is párosul.

A Hush család magas fotelje bár a múlt füles foteljeiből merítette az inspirációt, de kitűnő válasz a mai kor igényeire, amikor a munka zajos világában egy csendes sarokra vágyunk, hogy egy kis időre megpihenjünk vagy átgondoljuk feladatainkat. A Hush kis testvére az alacsonyabb Hush low és természetesen mindkét fotelnek van szófa változata is.

A steppelt háttámlájú Cloud quilt fotel és szófa olyan puhán ölel körbe akár egy paplan. A Cloud plan változat sima háttámlája már kevésbé a relaxációt mint a koncentrációt és a kollaborációt serkenti a közösségi terekben. Mindkét változat létezi magas és alacsony háttámlával, sőt a Cloud booths körbeölelő magas támlájával teljes szeparációt nyújt még a nagy és forgalmas terekben is.

A Busby családi fotelben vagy a steppelt ülőfelületű Portion fotelben és szófában akár a kandalló mellett is ücsöröghetünk. A Portion ülőlapján a kis gombok színei a rajta elhelyezett párnákkal is megegyezhetnek, teljes harmóniát teremtve otthonunkban.

A naughtone kollekció játékos darabjai a méhsejtre emlékeztető Pollen ülőkék és asztalkák, amelyek kecses lábaikon sokféle konfigurációba rendezhetők a vállalati, oktató vagy közösségi terekben. A pinch már akár otthoni környezetben is használható mint ülőke vagy lábtartó a fotelek és szófák mellett.


3/4

 

A naughtone asztalok mértéktartó, letisztult mégis kissé játékos formájuk mellett változatos színvilágukkal hívják fel magukra a figyelmet. A Trace lehet alacsony, magas, dohányzó, étkező, kerek, téglalap, izgalmas szánkótalpas lábakon és az üveg, MDF és linóleum mellett mindig tölgy vagy dió funér asztallappal is. A Fold sokszínű acél lábas, a Dalby fa lábas asztalainak közös nevezője, hogy kortárs megfogalmazásban nagyszüleink korát idézik legyenek kávézóban, étteremben vagy otthon az étkezőben.

Az asztalok mellé izgalmas székeket és bárszékeket fejleszt a naughtone, így a Bounce szánkótalpas szék különlegességét az egy darabból álló acél váz rugalmassága adja, amely lehetővé teszi az ülőlap és háttámla egymástól független mozgását. A finom acél huzalok játékából születik meg a Reg szék és bárszék, amely különféle színeiben beltéren és kültéren is használható. A fa lábú Dalby mellett jól mutatnak a szintén tölgy vagy dió lábú Viv székek és bárszékek, a Fold mellett pedig a VIV szánkótalpas acél vázas változata.

A naughtone kollekciója mellett a spanyol Andreau World, az olasz La Cividina és Giulio Marelli fotel- és kanapéválasztékából is kialakíthatók kényelmes ülősarkok az otthoni terekben.

Europa Design

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

GANZ-MÁVAG KOLÓNIA// Egy hely + Építészfórum

2023.05.23. 15:51
9

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

Nézőpontok/Történet

TORNALJA // Rejtett Kincsek

2023.05.04. 17:21
9

A felvidéki magyar emlékekkel foglalkozó izgalmas sorozat ezúttal a Gömör síkvidéki részén elterülő település református templomát mutatja be. Bár az épület klasszicista tornyával tűnik ki először, hamar megmutatkoznak középkori múltjára utaló karakterei is, de a reformáció és ellenreformáció történelmi eseményeit átélt belsőtér is feltárja évszázadokig visszanyúló múltját. A Rejtett Kincsek következő részének helyszíne: Tornalja.

A felvidéki magyar emlékekkel foglalkozó izgalmas sorozat ezúttal a Gömör síkvidéki részén elterülő település református templomát mutatja be. Bár az épület klasszicista tornyával tűnik ki először, hamar megmutatkoznak középkori múltjára utaló karakterei is, de a reformáció és ellenreformáció történelmi eseményeit átélt belsőtér is feltárja évszázadokig visszanyúló múltját. A Rejtett Kincsek következő részének helyszíne: Tornalja.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk