építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Hudec-hét Sanghajban

A Sanghaji Építész Szövetség meghívására a Magyar Építőművészek Szövetségéből 10 fős építész delegáció látogat Kínába december második hetében. A Sanghajban megnyitott „Hudec Memorial Hall”-ban 2013. január 8-ra, a magyar származású építész Hudec László 120. születésnapja alkalmából egy hetes intenzív szakmai programot szerveznek.

Az esemény a 2011-ben megkezdett együttműködés folytatása a huszadik század elején, Budapesten diplomát szerzett, majd Sanghaj épített arculatát meghatározó építész munkássága előtt tisztelegve. Az egyhetes intenzív szakmai program előadásainak témái: Hudec és kortársai, Magyar Népi Építészet, Szecesszió; Élő (avagy organikus) építészet, Környezetünk védelme, Kortárs építészet Magyarországon és Kínában.

A kínai társelőadók részvételével létrejövő program célja a párbeszéd erősítése Kína és Magyarország építőművészei és oktatási intézményei együttműködésével, kapcsolatok építése a két ország között. A rendezvénysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával és Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa közreműködésével valósul meg, a delegációt a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke, Sáros László György DLA vezeti.

MÉSZ

vélemény írásához jelentkezzen be »