építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Infrastruktúra Napot szervez a Varinex Zrt.

Az infrastruktúra-hálózatok átalakításai korunk legfontosabb építési feladatai közé tartoznak. A folyamatosan fejlődő tömegközlekedés és az egyre jelentősebb gépjármű forgalom minden város hétköznapját alapvetően változtatja meg. A megváltozott igényekhez mindig új megoldásokra van szükség, amikhez a technikai újítások adhatják meg a kulcsot. Erre kínál lehetőséget a BIM használata is, a konferencia célja az új szemléletmód szélesebb körű megismertetése.

Időpont: 2017. február 8. szerda
Helyszín: Sugár Mozi, 1148 Budapest, Örs vezér tere 24.

Az infrastruktúra tervezés módszereit is megváltoztatja az építészeten belül egyre szélesebb körben terjedő BIM megközelítés. A BIM - épületinformációs modellezés – nem is annyira eszköz, mint inkább afféle filozófia, amely egy épület teljes élettartamát a tervezéstől kezdve végigkíséri. Minden egyes építési és üzemeltetési fázisban rengeteg adat keletkezik, amelyek a BIM segítségével egy rendszeren belül kezelhetők, ez eddig soha nem látott mértékben segíti elő a különböző szakágak közötti kommunikációt és tesz lehetővé hatékonyabb együttműködést.

Mit takar pontosan ez az új szemléletmód a gyakorlatban milyen előnyöket és lehetőségeket rejt ez az új munkamódszer a tervezés során? Miként köthető össze más, egyre elterjedtebb innovatív technológiákkal, mint pl. a 3D nyomtatás? Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ, akik ellátogatnak az Infrastruktúra Nap című konferenciára.

A Varinex Informatikai Zrt. 25 éve foglalkozik a digitális gyártást támogató eszközök és szolgáltatások, a prototípus gyártás és 3D nyomtatás, valamint a térinformatikai rendszerintegráció területeivel. A cég a világ egyre meghatározóbb térinformatikai és modellezési fejlesztéseit komoly kutatásokkal és többek között gyors prototípusgyártási szolgáltatásukkal segíti elő. Ők Magyarország meghatározó mérnöki tervezőszoftver szállítói az infrastruktúra tervezés területén is. Nagy hangsúlyt helyeznek a szoftverek és a felhasználók támogatására, magas szakmai szintű konzultációs szolgáltatást biztosítanak a partnereknek.

Hatalmas szakmai tapasztalatukat felhasználva most egy konferenciával segítik a magyar építészek munkáját. Rendezvényük célja, hogy elméleti és gyakorlati szempontból egyaránt bemutassák azt az új, komplex szemléletmódot, amely napjainkban elengedhetetlen a fenntartható fejlődés szempontjából az infrastruktúra tervezés és üzemeltetés során.

A Varinex Zrt. az Infrastruktúra nap című szakmai rendezvényének főbb témái:

  • Az Autodesk BIM koncepciója
  • Skiccelés az infrastruktúra tervezésben
  • Építészet- és szerkezettervezés Autodesk Revit alapokon
  • A digitális közműnyilvántartásban rejlő lehetőségek
  • Projektmenedzsment hatékonyan
  • A 3D nyomtatás a tervező szolgálatában

 

A részletes program az alábbi honlapon érhető el.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Itt jelezheti részvételi szándékát.

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »