építészet : környezet : innováció

Látványtervek a KÖKI Terminálról

Elkészültek a Kőbánya-Kispest metróállomás mellett épülő kétszintes bevásárló- és szórakoztatóközpont látványtervei.

Az új, 2011-ben nyíló KÖKI Terminál kivitelezési szerződését a napokban írták alá. A beruházásnak köszönhetően kétszintes bevásárló- és szórakoztatóközpont épül, amelyben több mint 200 üzlethelyiség kerül kialakításra. Megépül továbbá egy új barkácsáruház, és a beruházás keretein belül irodahelyiségek, ügyfélszolgálatok, éttermek, kávézók és egyéb szórakoztató egységek is kialakításra kerülnek.

 

A képek a cikkből eltávolításra kerültek!

Az Építészfórum arra kényszerült, hogy eltávolítsa a honlapról a KÖKI Terminál látványterveit. A képeket kifejezetten publikálás céljára küldte be a látványtervet készítő cég, megjelenésüket hosszas egyeztetés előzte meg, most hivatalosan ugyanez a cég kérte eltávolításukat. A felkerült anyagot több más médium is átvette, ők a napokban szintén arra kényszerültek - peres fenyegetés hatására - hogy a terveket eltüntessék.

Arra kérjük a nálunk publikáló tervezőket, hogy folytassák le megbízóikkal és egyéb érintett üzleti partnereikkel az előzetes egyeztetéseket a munkájuk publikálásáról. Az Építészfórum a továbbiakban nem szeretne olyan helyzetbe kerülni, hogy jóhiszeműen, alkotói kérésre közzétesz terveket, azokat olvasók ezrei megnézik, kommentálják, majd egyszercsak kiderül, hogy a tervek közlése nem volt megfelelően előkészítve. A szerkesztőség nem azért jött létre, hogy számunkra ismeretlen cégekkel pereskedjen, hanem hogy naprakész módon kövesse a kortárs magyar építészet legjelentősebb eseményeit.

Amikor a házak megépülnek, a vélemények közlésének már úgysem lehet gátat vetni...

A látványtervek a beruházó honlapján megtekinthetők.


 

A beruházás előreláthatóan 2010-ben éri el a szerkezetkész állapotot, a teljes komplexum átadására várhatóan 2011 első félévében kerül sor. A fejlesztési tervben szerepel többek között fedett buszpályaudvar, kibővített metróperon, kerékpárút, akadálymentesített terület, új gyalogoshíd, valamint 4000 m2 zöldterület és közösségi terek kialakítása is.

A terminál látványterveinek elkészítésénél a megrendelő elsődleges szempontja az épület és környezetének élettel teli megjelenítése volt. Eddigi projektjeink során – társasházak, üzletközpontok és középületek – megismertük a nagy épülettömegek kezelésének problematikáját, de minden eddiginél keményebb fába vágtuk virtuális fejszénket, amikor felkértek a külső látványtervek elkészítésére.

 

A képek a cikkből eltávolításra kerültek!

 

Az épület egészét bemutató látványterveken külön kihívást jelentett a nagyméretű, összetett épületmodell. A több mint negyedmillió négyzetméternyi „anyagot”, miután az építészek, statikusok, épületgépészek és megannyi szakember összegyúrta, nekünk újra szétbontva kellett feldolgozni, majd a végleges látványterveken egyben-egészben életre keltve tálalni. Az eredetileg 6 megapixeles külső látványterveken bemutatkozik a megannyi szolgáltatást tartalmazó komplexum.

látványtervek: D3SIGN Látványtervező Stúdió
tervező: MÜÉP Építőmérnöki Kft.
beruházó: R-CO Ingatlanforgalmazó Zrt.


Polgár Miklós

11 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »