építészet : környezet : innováció

Mobil szauna a Duna-parton

kezdés: 2014. február 27. CET 18:00vége: 2014. március 23. CET 18:00
Egy régi típusú Steyr buszt alakított át mobil szaunává a Valyo designcsapat. A Valyo Mobil Szauna négy hétvégén keresztül várja a melegedni vágyókat a különböző Duna-parti helyszíneken.

A projekt célja, hogy felhívja a figyelmet a Duna adta lehetőségek jobb kihasználására, a város és a folyó kapcsolódási lehetőségeire. Ennek a gondolatnak a jegyében már több eseményt szerveztek a Duna partján: kacsakőbajnokságokat, közösségi tervező workshopokat, tanösvényt, és nekik köszönhetőek a budapesti Duna-parton egyre több helyen felbukkanó színes padok is. Tavaly nyáron ők szervezték a Lánchíd pesti hídfőjénél a nagysikerű Valyo Partot, ahol reggeltől estig ingyenes programok (gyerekprogramok, beszélgetések, művészeti és kulturális események, filmklubok, koncertek) várták a városlakókat.

"A szaunával szeretnénk gondolkodásra késztetni az itt élő embereket, hogyan is képzelik el a téli Duna-partot és szeretnénk bemutatni a jelenleg parkolóként használt területek értékeit" - vallják a tervezők, akik az alaposan leszigetelt buszból kialakított szaunába padokat, öltözőt és egy szaunakályhát installáltak.

Program és helyszínek:

Február 27. csütörtök, este 6 óra.
Helyszín: Valyo-fiók, 1013 Budapest, Lánchíd u. 5.

18.00: Gyülekezés, a busz megcsodálása

18.15 Köszöntőbeszédet mond: Tömör Miklós, koordinátor : Valyo - Város és a folyó

18.30 A szaunát megnyitja Finta Sándor, Budapest főépítésze

19.00 Beszélgetés a szaunában Budapest és a Duna kapcsolatáról résztvevők: Finta Sándor, Sinka Károly(Sinya) a budapesti Criticak Mass egyik főszervezője, Tömör Miklós. Moderál: Szőllőssy Balázs.

A beszélgetést kihangosítják a szaunán kívülre, a résztvevők két szaunázás között válaszolnak az újságírók kérdéseire.

20.00 Ismerkedés a szaunával és a szaunaépítőkkel, pogácsázás, borozás a Bortársaság boraival, majd szolid táncos mulatság DJ Rozsda bakelitjeire.

A busz a következő hétvégéken 11 és 23 óra között ezeken a helyszíneken lesz megtalálható:

  • február 27. - március 2. - Lánchíd budai hídfő, a Siklóval szembeni parkoló
  • március 8-9. - Margit-híd budai hídfő, a híd lábánál található parkoló
  • március 15-16. - Óbuda, Északi összekötő híd alatti terület
  • március 22-23. - Valyo Part/Lánchíd pesti hídfő északi oldal

A használathoz előzetes bejelentkezés szükséges, melyre itt lehet regisztrálni: valyo.hu
Facebook event

A szauna bérlése ingyenes, ám a tervezők adományt elfogadnak: egy óra működtetés 3.000 forintba kerül, függetlenül a használók számától (a buszba maximum hatan férnek bele). A szaunahasználók frissítő vizet is kapnak a szervezőktől.

További fotók az építésről >

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »