építészet : környezet : innováció

Műemlék lakóépület építészeti kialakítása, Petermann bíró utca 9.



800.000,- Ft díjazásban részesült 4. bírálati sorszámú pályamű,

szerzői: Dr. Bitó János, Fülöp Gyula, Perényi Tamás

A 800.000,- Ft díjazásban részesült a 4. bírálati sorszámú pályamű,

szerzői: Dr. Bitó János, Fülöp Gyula, Perényi Tamás, BME Lakóépülettervezési Tanszék


 
Fotók:BME Lakóépülettervezési Tanszék 

Részletes bírálat

A terv alaprajzi szerkesztése tiszta, jól használhatók a kialakuló terek, funkciók. A tervezők megfelelően biztosították a lakó-, és nem-lakó funkciók szeparációját. Az udvarterület a lakók számára van biztosítva, ami mindenképp előnyös a lakások presztizse és legfőképp zavartalanabb használhatósága érdekében.

A tetőtér megközelítésére szolgáló új lépcsőház alulméretezettnek tűnik, ezen tehát módosítani kell, hiszen ez a közlekedő csaknem 180 négyzetméteres (115 négyzetméter hasznos alapterületű) lakóterület megközelítését szolgálja.

A bizottság a védett épület és a szomszédos épület összekapcsolására tervezett új elemet megfelelőnek, a környezet hangulatához igazodónak minősítette. Szükségesnek tartotta azonban itt is kisebb korrekciók végrehajtása, a védett épülethez csatlakozás részleteinél.

A tervezett bővítmény anyaghasználata és színvilága a környezetben megfelelő, az architektúra további, a tervezettekhez igazodó részletekkel gazdagítható.

A terveket a fentiek alapján a Bíráló Bizottság 800 ezer forint díjazásban részesíti.

vélemény írásához jelentkezzen be »