Közélet, hírek

Nemzetközi befektetők érdeklődnek a magyar ingatlanfejlesztés iránt

1/42

Vonzó befektetési célpont Magyarország

?>
Vonzó befektetési célpont Magyarország
?>
Számos szakmai látogató fordult meg a Magyarország-standon
?>
Magyarország versenypozícióban az ingatlanbefektetések területén
?>
A Magyarország - Budapest-standot közösen alakított ki Budapest Főváros Önkormányzata, a HIPA és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK)
?>
A Magyarország - Budapest-stand a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en, Cannes-ban
?>
Fókuszban a magyarországi ingatlanfejlesztési lehetőségek
?>
Magyarország - Budapest-stand
?>
Magyarország - Budapest-stand
?>
Felhívják a befektetők figyelmét a vidéki városokban rejlő potenciálra is
?>
A Liget Budapest Projekt „külön városrészként” látható
?>
Advance Tower - Futureal-csoport - építész: Mérték Építészeti Stúdió
?>
Agora Budapest - HB Reavis - építészek: Make Architects, Finta Studió
?>
Arena Business Campus - Atenor
?>
Avalon Business Center Miskolc - HIPA
?>
Avas Szálló Miskolc - HIPA
?>
Biodom - Liget Budapest Projekt - építész: Paulinyi Gergely DLA, Reith András PhD, Mérték Építészeti Stúdió
?>
Budapest One - Futureal-csoport - építészek: Paulinyi Gergely DLA, Reith András PhD,Mérték Építészeti Stúdió
?>
Corso Irodaház Pécs - HIPA
?>
Corvin Technology and Science Park - Futureal-csoport - építész: Csillag Katalin, Gunther Zsolt, 3h építésziroda
?>
Déli Ipari Park Pécs - HIPA
?>
East Gate Business Park B2s - WING
?>
Ecodome - HIPA
?>
Etele Plaza - Futureal-csoport
?>
Forest Offices Debrecen - HIPA - építész: BORD Építész stúdió
?>
Játszótér - Liget Budapest Projekt
?>
Kassák Residence - WING
?>
Kós Károly sétány - Liget Budapest Projekt - tájépítész: Szloszjár György
?>
Közlekedési Múzeum Magyar Innováció Háza - Liget Budapest Projekt - építész: Mérték Építészeti Stúdió
?>
Kutya élménypark - Liget Budapest Projekt
?>
Liget Budapest Projekt
?>
Magyar Telekom csoport Székháza - WING - építész: Tiba János
?>
Magyar Zene Háza - Liget Budapest Projekt - építész: Sou Fujimoto
?>
Millenium Gardens - TriGranit - építész: Finta Stúdió
?>
Néprajzi Múzeum - Liget Budapest Projekt - építész: Ferencz Marcel, Napur Architect Kft.
?>
Olof Pálme Ház Millenium Háza - Liget Budapest Projekt
?>
OMRRK - Liget Budapest Projekt - építész: Narmer Építészeti Stúdió
?>
Pavilonkert - Liget Budapest Projekt
?>
Skylight City - WING - építész: Aspectus Architect, LAB5
?>
Sportpálya - Liget Budapest Projekt
?>
Szervita téri épület - Horizon-fejlesztés
?>
Twist Budapest City Tower - GTC
?>
Új Nemzeti Galéria - Liget Budapest Projekt - építész: SANAA
1/42

Vonzó befektetési célpont Magyarország

Nemzetközi befektetők érdeklődnek a magyar ingatlanfejlesztés iránt
Közélet, hírek

Nemzetközi befektetők érdeklődnek a magyar ingatlanfejlesztés iránt

2018.03.15. 07:07

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Több millió eurós befektetéseket is Magyarországra csábíthat a főváros és négy egyetemi nagyváros (Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged) fejlesztési lehetőségeinek bemutatkozása az idei nemzetközi ingatlanszakmai kiállításon, a cannes-i MIPIM-en. "A kiugró érdeklődésnek hamarosan kézzelfogható eredményei is mutatkoznak, több befektető is határozott fejlesztési szándékkal kereste fel a standot." - fogalmazott Mártonffy Miklós

A magyar stand látogatottsága tükrözte az ország és Budapest előnyös versenypozícióját az ingatlanbefektetések területén. A kontinens egyedülálló városfejlesztési és turisztikai attrakciója a Liget Budapest Projekt volt, amely tavaly Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett a rendezvényen. A magyarországi befektetői környezetet, a fejlesztési irányokat, a főváros beruházásait és a vidéki városok befektetési környezetét a Magyarország - Budapest-standon mutatták be a szervezők, melyet közösen alakított ki Budapest Főváros Önkormányzata, a Nemzeti Befektetési Ügynökség és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület.

Idén újra Átadták a Financial Times csoport szaklapja által odaítélt 2018/19-es "fDi European Cities and Regions of the Future" díjakat. A szakmai körökben tekintélyes fDi Magazine befektetési mellékletének több top tízes lista alkategóriájában, a főváros mellett vidéki városok is előkelő helyen végeztek. A régiók között Közép-Magyarország részesült több elismerésben, a "jövő európai mikro városai" listán Székesfehérvár és Kecskemét. Debrecen első helyen végzett a "legígéretesebb város" kategóriában, a kétszázezres nagyságrendű városok között. "A jövő európai városa" elismerést Papp László, Debrecen polgármestere vette át a kiállításon.

Papp László kiemelte: "a magyar kormány a valaha volt legnagyobb mértékű vidékfejlesztési programot indította el Modern Városok Program néven, amely a megyei jogú városok fejlesztését hivatott elősegíteni." A program célja, hogy a következő években minél több magyar város váljon még inkább vonzó lakóhellyé és a befektetők számára is vonzó célponttá. "Debrecent az az óriási megtiszteltetés érte, hogy a Financial Times kategóriájában Európa legkiemelkedőbb tőkevonzási stratégiával rendelkező városának választotta 2018-ban, a tízes rangsorban öt brit, egy bolgár, egy cseh, egy szerb és egy finn várost előzött meg." - fogalmazott.Magyarország versenypozícióban az ingatlanbefektetések területén
3/42
Magyarország versenypozícióban az ingatlanbefektetések területén

 

Nem csak Debrecen ért el szép eredményt a megmérettetésen: a jövő európai fővárosai listán Budapest a 9. helyen végzett. Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze a sikeres részvételt értékelve hangsúlyozta: "a kiugró érdeklődésnek hamarosan kézzelfogható eredményei is mutatkoznak, több befektető is határozott fejlesztési szándékkal kereste fel a standot." Magyarország nemcsak a régióban, hanem egész Európában versenyképes befektetési terület, amelyet a legutóbbi statisztikai adatok is igazolnak; minden idők legnagyobb növekedési ütemével, 16.7 százalékkal nőttek a beruházások 2017-ben, és ebben nagy szerepe volt az ingatlanberuházások élénkülésének. Hangsúlyozta azt is, hogy a régió országai is versengenek egymással a befektetőkért, és ezt teszik a fejlesztők is a minél kedvezőbb befektetési lehetőségek megszerzéséért. Ebben a versenyben Magyarország - különösen Budapest - kiváló helyzetben van, a gazdasági növekedés uniós átlag feletti bővülése, a bérek és a fogyasztás emelkedése, az alacsony kamatkörnyezet melletti kedvező befektetői környezet miatt.

A tavalyi 2 milliárd eurós ingatlanbefektetések 90 százaléka irányult Budapestre és a városigazgatás reményei szerint ez a mérték idén is tartható, akár növelhető is. Ehhez a főváros partner: megfelelő városfejlesztési koncepcióval rendelkezik, jó megtérülést és kiszámítható szabályozási környezetet biztosít. A fejlesztések számának és értékének növekedése, valamint a turizmus szárnyalása bizonyítja, hogy jó úton halad Budapest vezetése és ennek bemutatására kivételes lehetőség volt a nemzetközi seregszemle. A Főváros jelenlegi fejlődését csak a Kiegyezéstől az I. világháborúig tartó dualizmus korának robbanásszerű növekedési üteméhez lehet mérni, amikor a lakosság számára oly kedves, és mára jelentős részében Világörökségi védettséget élvező, historikus várostest kiépült. "Reméljük, hogy újabb száz év múlva utódaink ugyan olyan szeretettel tekinthetnek városukra, mint ahogyan azt mi tehetjük!" – fogalmazott Budapest főépítésze.


Vonzó befektetési célpont Magyarország
1/42
Vonzó befektetési célpont Magyarország

 

Ésik Róbert, a HIPA elnöke hangsúlyozta, hogy a MIPIM-en átvett díjak is mutatják, hogy a vidéki városok fokozatosan felzárkóznak Budapest mellé, így már Magyarország-szerte egységesen magas minőségű szolgáltatások, képzett munkaerő és pezsgő ingatlanpiac várja a hazai és nemzetközi befektetőket. A kiállítás ideje alatt számos szakmai látogató fordult meg a Magyarország-standon, ahol a főváros mellett a négy jelentős vidéki egyetemi város is bemutatkozott. A HIPA a következő időszakban is fontos céljának tekinti, hogy a működőtőke beruházók mellett az ingatlanpiaci szereplők és befektetők figyelmét is felhívja a Magyarországon kínálkozó további lehetőségekre.


 

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt vezetője, a Városliget Zrt. vezérigazgatója szerint az egész világ szakmai elitje figyelemmel követi a megvalósítási szakaszba lépett Liget Budapest Projektet, mert olyan turisztikai attrakció jön létre Budapest szívében, amely egyedülálló Európában. Ma nincs ehhez hasonló léptékű és minőségű kulturális tartalmú városfejlesztési projekt a térségben. Budapesten száz éve nem látott léptékű kulturális fejlesztési hullám zajlik, ezért nagyon fontos, hogy ez a 250 milliárdos állami mágnes­beruházás jelen legyen a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, jelezve a városban rejlő lehetőségeket és a befektetésre váró városrészek felértékelődését. A MIPIM-en a világ legnagyobb ingatlan befektetői vannak jelen, ezért kiemelkedő jelentőségű, hogy több tízezren ismerhették meg a megvalósítási szakaszba lépett Liget Budapest Projektet egyfajta referenciaprojektként. A közpénzt akkor használják jól, ha a lakosság életminőségének javításán túl ösztönzi a privát tőkebefektetéseket is. A Liget Projekt hatása is sokkal szélesebb körű annál, mint ami a szűken vett Városligetben történik, hiszen közvetlen pozitív hatást gyakorol több budapesti kerületre és a környezetét felértékelő fejlesztéseket indukál. A megújuló Liget felértékeli a környéket, és régóta tervezett közlekedésfejlesztési beruházásokat is aktivizál.


Magyar Zene Háza - Liget Budapest Projekt - építész: Sou Fujimoto
32/42
Magyar Zene Háza - Liget Budapest Projekt - építész: Sou Fujimoto

 

Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke örömtelinek nevezte, hogy a főváros mellé felzárkóznak a nagy vidéki városok, amelyek közül négy egyetemi város a MIPIM-en is bemutatkozott. A CBRE legfrissebb adatai alapján ismertette, hogy az ingatlanbefektetési forgalom 2012 óta évi 25 százalékkal nőtt Közép-Európában, míg Magyarországon éves 70 százalékot ért el az ütem. A bővülés 2018-ban akár a 2012-es volumen tízszeresét is elérheti, így a piac mérete elérte a válság előtti szintet, és reményeink szerint ezen az évi 1.8-2.0 milliárd eurós szinten stabilizálódik hosszú távon. Magyarországon 2017-ben az irodabefektetések bizonyultak a legkedveltebbnek, de 2018-ban vélhetően tovább nő a hotelbefektetések részesedése. A bővülő turizmussal a szállodaépítések is felpörögnek a következő években - 2020-ig 3.000 feletti szobaszámmal gyarapodhat a budapesti hotelkínálat. A magyar piac nem túlárazott, a jó ár-érték arány miatt többen növelik a magyar ingatlanok arányát a portfólióban. Budapest a régió legnagyobb irodapiaca Varsó után - évente közel 350.000 négyzetméter területre írnak alá bérleti szerződést új cégek és a már jelenlévő vállalatok bővülései révén. A következő három évben akár 650.000 négyzetméter új iroda is épülhet Budapesten.


Twist Budapest City Tower - GTC
41/42
Twist Budapest City Tower - GTC

 

A MIPIM-en sikerrel mutatkoztak be a hotel, lakó-, ipari- és logisztikai ingatlanfejlesztések, a budapesti nagy ingatlanfejlesztők közül az Aternor, a Futureal-csoport, a Gránit Pólus Csoport, a GTC, a HB Reavis, a Horizon Development, a TriGranit és a WING prezentálta tervezett vagy éppen folyamatban levő fejlesztéseit, amelyek jelentősen átalakítják egy-egy budapesti városrész arculatát. A világ vezető ingatlan-tanácsadó vállalata, a CBRE legfrissebb jelentését ismertette a kiállításon, az ingatlanjog szakterületét pedig a Knight Bird & Bird Iroda képviselte a standon.

forrás: sajtóközlemény

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk