építészet : környezet : innováció

Öko City 2015 kiállítás és fórum - Construma

Az Öko City 2015 kiállítás és fórum az ÉVOSZ-MAKÉSZ, a HUNGEXPO Zrt. és az ENERGIABARÁT közös szervezésében valósul meg a Construmán.

Az Öko City kiállításon bemutatásra kerül egy a 2020-as előírásoknak megfelelő - közel nettó 0 energia felhasználású, 1/1 méretű épület. A bemutató épület szerkezete több helyen nyitott lesz a rétegrendek, a felhasznált anyagok szemléletes bemutatása céljából. A felépített ház energiaigénye is nyomon követhető lesz egy interaktív bemutató táblán.

Az Öko City-n végig sétáló látogatók interaktív módon, szakemberek által ismerkedhetnek meg a környezettudatos, költséghatékony, energiabarát építkezés, felújítás során alkalmazandó technológiákkal. Az Öko City végigvezeti az érdeklődőket az ötlettől a beköltözésig tartó folyamaton, segít a helyes döntések meghozatalában.

A kiállítás központi része a Kormányzati Tájékoztató Sziget, ahol a jogszabályokról, azok változásairól, energiahatékonyságról, az építési termékek új forgalmazási szabályairól, a minősítésükről, pályázati lehetőségekről kapnak választ kérdéseikre az érdeklődők az NFM, a Miniszterelnökség, a BKIK, az ÉMI, és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága szakembereitől.

2015 április 17-én pénteken a Smart City Polgármester Akadémián település vezetők részére adunk információt a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia (NÉeS) legfontosabb tudnivalóiról. A polgármesterek megismerhetik, hogy milyen kötelezettségeket és lehetőségeket nyújt a NÉeS a települések számára az energia hatékonyság növelése területén. Itt kerülnek ismertetésre a következő években elérhető  pályázati fejlesztési lehetőségek és az ezzel összefüggő gyakorlati ismeretek.

Várjuk Önt az ÖKO CITY-ben a CONSTRUMA „D” pavilonjában április 15-19. között, illetve április 17-én 10:00 órától az Expo Congress Hotel Expo termében a Smart City Polgármester Akadémián.

Forrás: Hungexpo 


vélemény írásához jelentkezzen be »