építészet : környezet : innováció

Ötletfarm - pezsgős ötletavatás

A decemberben zárult Ötletfarm elnevezésű pályázatra 132 pályamű érkezett. Ezek közül került ki győztesen Törőcsik Ambrus és Spitzmüller Kata munkája, így az ő terveik alapján készül majd a Republic Group reklámügynökség irodájának belsőépítészeti kialakítása.

Decemberben zárult az Ötletfarm pályázat, melyre 132 pályamű érkezett. A feladat egy belsőépítészeti kreatív ötletelés volt arról, milyen kialakítása legyen a Republic Group reklámügynökség irodájának. A zsűri - Jakab Zsolt (Republic, Head of Creatives), Osvárt Judit (főszerkesztő), Martinkó József (design kritikus, Építészfórum, Octogon), Fugerth András (Forma és Möbelkunst tulajdonosa), és F. Kovács Attila (építész, belső építész, látványtervező)- végül 5 pályamunkát jutatott a legjobbak közé.

 

Ötletavatás.
Ötletavatás.
 

 

A díjátadón Osvárt Judit és Martinkó József számolt be a zsűri munkájáról és a kiválasztás folyamatáról. Elmondták, hogy a legjobb kiválasztásakor arra törekedtek, hogy a megvalósíthatóság és a megfizethetőség szempontjait is szem előtt tartsák. Osvárt Judit hozzátette, hogy az sem mellékes, hogy a megrendelő cég milyen, hisz a reklámügynökség dolgozóinak egy kreatív környezetre van szüksége, ahová ha belép a megrendelő az legyen a benyomása, hogy itt kreatív emberek dolgoznak. Fontos volt a látvány, a vizualitás, viszont nem tévesztették szem elől azt sem, hogy ebben a környezetben dolgozni is kell. 

Martinkó József kiemelte, hogy a pályázat elnevezése alapján (Ötletfarm) voltak olyan pályázatok, melyek bemutatták a természet és a város kapcsolatát, és azt, hogy hogyan épül be a vidéki környezet egy belvárosi irodai környezetbe. 

 

Spitzmüller Kata, Törőcsik Ambrus, Fabricius Gábor, Osvárt Judit, Martinkó József

 

Az 5 legjobb pályázat rövid bemutatása után kiválasztották azt az egyet, mely alapján elkészül a Republic Group irodája. 

 


Ötletavatás.
 

 

A győztes pályaművet Törőcsik Ambrus és Spitzmüller Kata készítette, akiknek munkáját - túl azon, hogy megvalósíthatják a tervüket-, egymillió forinttal is díjazták.

 

 

3 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »