építészet : környezet : innováció

OUTrial-ház

A kis ház egy erdővel körülölelt tisztáson fekszik. Tetejét a füves terület kimetszett darabkája képezi, azt megemelve épült alá a kívánalmaknak megfelelően kialakított tér.
Családi ház Lengyelországból, tervező: Robert Konieczny

A kis ház egy erdővel körülölelt tisztáson fekszik. Tetejét a füves terület kimetszett darabkája képezi, azt megemelve épült alá a kívánalmaknak megfelelően kialakított tér. Mivel csak később derült ki, hogy szükség lenne egy üvegházra és egy hangstúdióra is, a zöld tető egy „bemetszett” darabját lekanyarították az épület belsejébe; így egy olyan átriumot hoztak létre, amely – a hagyományossal ellentétben – egyesíti a szabad ég alatti kert előnyeit a beltéri helyiségek biztonságos „zártságával”.

 

 

 

A stúdió hasonló koncepció mintájára készült el, ám egy rockzenésznek is ideális hangszigeteléssel: a ház többi részétől különválasztva, a tetőből kiemelve épült fel.

Mindezen munkálatok eredményeképpen új épületfajta jött létre, amelynek átriuma egyaránt a belső, illetve a külső tér részét képezi, ezért lett a neve „OUTrial”.

Dom OUTrialny
tervező: Robert Konieczny (KWK Promes)
forrás: W-A.pl

 

 

4 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »