építészet : környezet : innováció

RAGNO – nagyra nőtt burkolatok

Az olaszországi Ragno márka 1949 óta ad érdemi válaszokat a mindenkori burkolatirányzatok kihívásaira. A Nemesi & Partners stúdió díjazott alkotását, a milánói világkiállítás olasz pavilonját is Ragno Concept burkolat borítja 9000 m2-en.

Az új termékek iránti folyamatos igény jegyében készültek a 2016-os bolognai kiállítás kollekciói is. Urban green, soft design, new classic, nordic - folytatódnak az előző év trendjei. Kő, beton, fa, méltóság, elegancia, érték. Kifinomult, de nem kihívó, exkluzív, de nem provokatív, egyedi és különleges, költségvetésbarát árfekvés kifogástalan minőségben. Mit tud ehhez hozzáadni a Ragno márkanév?

A nagy méretek nem csak a lapokra, de a gyárra is jellemzőek. Évi néhány tízmillió négyzetméterrel a Ragno a világ 82 országában öregbíti a „Made in Italy” védjegyet, ennek következménye a realista árképzés adott kategóriában. A nagy, összefüggő felületek üzenete az egységesség és a harmónia. Ezt a célt szolgálják a Boom kollekció 75x75 és a 75x150 cm- es méretei.


RAGNO Boom


A Boom kollekció ugyanakkor 60x60 cm-es méretben is rendelkezésre áll a klasszikus méreteket kedvelők számára. A 60x120 cm-es burkolatméretek a korábbi kollekciókhoz hasonlóan most is megtalálhatóak. (Realstone, Concept, Rewind, Symphony)


RAGNO Realstone quarzite


A felületképzés a biztonságos gyalogos közlekedés alapfeltétele (csúszásállóság). Az új Ragno kollekciók többsége 3 felülettel készül (R9, R10, R11C) attól függően, hogy beltérben, teraszon vagy fokozott csúszásveszélynek kitett kültérben kerül felhasználásra. Kiemelt szempont a biztonság, de ugyanúgy fontos a látványos összkép.


RAGNO Boom


A mintázat változatossága kötelező érvényű, amennyiben fa, kő vagy beton felületeket idéznek a lapok. Ennek megfelelően minden egyes színt 16-32 különböző mintázat alkot, ezáltal képes a természetesség hatását kelteni, ahol a kövek, fák erezetei soha nem ismétlődnek.


RAGNO Woodmania


A tartósság ugyanolyan fontos szempont mint a látvány. A hosszú számsorok, teljesítménynyilatkozatok, minősítések, és csak a beavatottak számára értelmezhető kifejezések jelentik a biztosítékot arra, hogy sok év múlva is ellátják feladatukat a kiválasztott burkolatok. A jó döntés meghozatalában felkészült magyarországi forgalmazók segítenek, a márkaképviselet együttműködve a gyártóval teljes szakmai támogatással áll rendelkezésükre.

 

Ragno