építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

"red dot: best of the best" díjban részesült a fényáteresztő beton

sajtóközlemény

Az észak-rajna-vesztfáliai Design Központ (NRWDZ) "red dot: best of the best" díjjal jutalmazta a magyar fejlesztésű LiTraCon™ - Fényáteresztő Betont, mint új építőanyagot. A fennállásának 50. évfordulóját idén ünneplő német díj a világ egyik legelismertebb dizájn-díjai közé tartozik. Az idei megmérettetésre több mint 40 országból 4000 pályamű érkezett. Ezek közül csak 33 nyerte el a legrangosabb fokozatot: a "best of the best"-et, avagy a "legjobbak legjobbjának" járó trófeát - köztük a magyar üvegbeton.

Prof. Dr. Peter Zec, a Design Center igazgatója és a neves díj alapítója a 2004-es díjátadó gálán jelentette be, hogy a Design Zentrum Nordrhein Westfalen partnerkapcsolatot ajánl fel 2005-re Magyarországnak és a Magyar Formatervezési Tanácsnak. A kapcsolat lehetőséget biztosított arra, hogy a hazai tervezők és gyártók megismerjék a díjat, és ebben az évben kedvezményes feltételekkel nevezzenek rá.

A verseny komolyságát és színvonalát jelzi, hogy a neves dizájnerekből álló 24 tagú nemzetközi zsűri a LiTraCon™ mellett olyan termékeknek adta ezt az elismerést, mint pl. az új Porsche Carrera 911 sportkocsi, a világhírű francia Philippe Strack designer által tervezett csaptelep vagy a BMW új sportmotorja.

Az új építőanyag feltalálója, Losonczi Áron építész 2005. július 4-én a németországi Essenben vehette át a díjat. Magyar termék legutóbb 2000-ben részesült a "piros pontban", "best of the best" elismerést azonban hazai pályázó eddig még nem kapott.

A red dot-díj mellett egy másik német szervezet, a Német Formatervezési Tanács a 2006-os Német Állami Dizájndíjra is jelölte a LiTraCon™-t.

A díjról és a jelölésről bővebben:
www.red-dot.de
www.designpreis.de
www.litracon.hu

Losonczi Áron építész az Essen-i Aalto Színházban vette át a díjat és az azzal járó trófeát

Forrás: LiTraCon Bt

vélemény írásához jelentkezzen be »