Közélet, hírek

Sydney 2000 - Mi lesz veled, Olimpiai Park?

2001.01.22. 23:00

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Sydney, Kína

Az állam miniszterelnöke, Bob Carr a minap beismerte, hogy az olimpiai sportcsarnokok még "hosszú évekig" komoly anyagi megterhelést jelentenek majd az adófizetőknek.

Új-Dél-Wales kormánya óriási gondban van: nem tudja, mit csináljon Sydney remek olimpiai létesítményeivel.

A mesebeli stadionokkal és sportcsarnokokkal kapcsolatban az állam miniszterelnöke, Bob Carr a minap beismerte, hogy azok még "hosszú évekig" komoly anyagi megterhelést jelentenek majd az adófizetőknek. A létesítmények legalább részbeni kihasználása érdekében létrehoznak egy új szervezetet Sydney Olympic Park Authority néven. Ez az intézmény júliusban lát munkához, elsődleges feladata, hogy terveket készítsen a park kihasználására. A kormány abban reménykedik, hogy üzletközpontok és a szórakoztatóipar számára átalakított sportcsarnokok révén rendszeresen lehet majd tömegeket csábítani az Olimpiai Parkba. Egyelőre csak minimális mértékben vannak igénybe véve az ötkarikás objektumok. Az Olimpiai-stadion hamarosan egy szokványos futballarénává alakul át: a két "serclijét" lebontva körülbelül 70 ezresre csökkentik befogadóképességét, ugyanakkor jócskán lefaragnak a fenntartási költségekből is. A jövőben itt rögbi- és futballmeccseket rendeznek majd. A 22 ezer nézőre méretezett SuperDome jelenleg helyi bajnoki kosárlabdameccseknek ad otthont, szerény közönség előtt. Ebben a csodás építményben különböző koncerteket akarnak rendezni, főleg a mai fiatalok izlését és igényét kielégítő zenével. Az egyetlen ma is nyereséges létesítmény az olimpiai uszoda: már hét éve a közönség rendelkezésére áll és havonta átlagban százezer vendégnek szolgál felüdülésére.

(Andrew Dettre, az MTI tudósítója jelenti)

Sydney Olympic Park

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk