Közélet, hírek

Új budai városközpont

2005.01.14. 18:21

Cikkinfó

Szerzők:
Somlyódy Nóra

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Az ING-é lehet a budai Skála

Új budai városközpont - Az ING-é lehet a budai Skála

A Népszabadság értesülései szerint az ING veheti meg a budai Skálát. Baross Pál, az ING Magyarország Ingatlanbefektető Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Skálával, a XI. kerület polgármesterével és főépítészével. A kerület és az ING elképzelése egyezik abban, hogy a budai Skála épületének bontását követően a térnek lakás-, kereskedelmi-, iroda- és kulturális funkciók vegyítésével városközpont-szerepet kellene kapnia, ami erősítné a kerület imázsát. A területen 100 ezer négyzetméter beépítése lenne lehetséges, ám, mint Baross Pál hangsúlyozta, elképzelésükkel ellentétes az ilyen mértékű kihasználás.

Szerkesztőségünk értesülése szerint mégis ilyen értelemben készültek tervek az Erick van Egeraat irodában: egy korábbi, igen tömör beépítést mutató változatot már bemutattak a fővárosi tervtanácsban, ahol az nem nyert tetszést.

A szabályozási tervek elkészítése körülbelül egy éven belül várható, az új városközpont 2008-ra készülne el.

sn.

Kapcsolódó oldalak:

Kiegészítés 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk