építészet : környezet : innováció

Újrahasznosított iskolatáskával kezdik az évet egy Tolna megyei község alsósai

A Magyar Formatervezési Díj különdíjjal (2012) is elismert, újrahasznosítással évek óta foglalkozó Medence Csoport és a település önkormányzata 2013 őszén kezdte el azt az együttműködést, amelynek köszönhetően több, mint negyven fürgedi kisiskolás színes, újrahasznosított anyagból készült, egyedi design táskával indulhatott iskolába.

Fürged község Tolna megye egy hátrányos helyzetű kistérségében található. Egy munkahelyteremtő TÁMOP‐ pályázat keretében varrodát hozott létre az önkormányzat cége, a RE‐LAX Park Kft. A cég megkereste a Medence Csoportot, akik szívesen vállalták, hogy önköltségi áron, szakmai vezetőként segítik a varroda beindítását a gépek beszerzésétől kezdve a munkatársak szakmai képzéséig.

fotó: Tomas Opitz

A hosszú távú célok között szerepel, hogy a Medence Csoport a későbbiekben további megrendeléseket is tudjon vinni a térségbe. A tíz hónapja tartó együttműködés látványos eredménye volt, mikor a tanévnyitón a
Medence Csoport és a RE‐LAX Park Kft. közös ajándékaként minden fürgedi alsó tagozatos megkapta saját, egyedi, újrahasznosított anyagból készült vidám iskolatáskáját.

fotó: Tomas Opitz

A Re+concept ISCHI táskát Magyar Gergely tervezte, a gyártást a Medence Csoport anyagainak és kellékeinek felhasználásával a fürgedi varroda végezte.

forrás: sajtóközlemény

vélemény írásához jelentkezzen be »