Pályázatok/Magyar

Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj pályázat

1/1

1/1

Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj pályázat
Pályázatok/Magyar

Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíj pályázat

2013.03.26. 11:00

A Várostérségi Gazdaságfejlesztési Nagydíjat az arra érdemesnek talált, egészében, vagy jelentős részben megvalósult várostérségi gazdaságfejlesztési együttműködésű fejlesztések, tervek, akciók és projektek, nyilvános pályázat keretében nyerhetik el.

1. A pályázat célja

 A terület- és gazdaságfejlesztési együttműködések gyakorlati megvalósulási formáit alakító városok és környékük önkormányzatai számára követhető példák találása és széles körű bemutatása,

 A legjobb gyakorlati példák segítségével a gyakorlat-orientált, többszintű és decentralizált területfejlesztés eszköztárának gyarapítása,

 A különféle területi szintek és gazdasági szereplők közötti együttműködés lehetséges mechanizmusainak feltárása és bemutatása, a megvalósult várostérségi együttműködési stratégiák jó példáin keresztül,

 A kiváló teljesítményt nyújtó várostérségi gazdaságfejlesztési együttműködések szereplőinek, közreműködő szakmai és politikusi személyiségeinek elismerése, bemutatása a széles közvélemény számára,

 A kiváló terület- és gazdaságfejlesztési teljesítmények megörökítése az adott közösség, és a széles közvélemény számára.

2. A pályázaton való részvétel feltételei

Az adott várostérségi együttműködés fejlődését közvetlenül, érdemben befolyásoló, 2010. évtől kezdődően (vagyis ha a pályázat tárgyával kapcsolatos első operatív műveletek legkorábban 2010-ben történtek) dokumentáltan megtervezett és/vagy meg is valósult olyan stratégiai – azaz a térség egészét, vagy kulcsfontosságú területrészét érintő, a különböző szereplők együttműködésével tervezetten, szervezetten létrehozott – terület- és/vagy gazdaságfejlesztési fejlesztések, tervek, akciók, amelyek tervezésük és/vagy megvalósításuk eljárásával, körülményeivel, eredményeivel jó például szolgálhatnak más várostérségek, városkörnyékek, illetve a terület- és gazdaságfejlesztés más szereplői számára. A benevezhetőség független az egyes együttműködések megvalósulásának jogi formájától.

Pályázatot nyújthat be az a városi, vagy városkörnyéki önkormányzat, vagy annak a terület- és gazdaságfejlesztés megvalósításában illetékes szervezete, illetve városok és környékük önkormányzatainak bármilyen módon formalizált együttműködésének képviselője, vagy munkaszervezete, amely az akció megvalósításában érdemi szerepvállalással közreműködött. Egy együttműködés, vagy önkormányzat több fejlesztéssel, tervvel, illetve akcióval is pályázhat a díj elnyerésére, és előnyt élveznek azok a fejlesztések, tervek, illetve akciók, amelyek egymást erősítő hatással segítették a térség, vagy annak egy része fejlődését.

A pályázatban meg kell jelölni az adott fejlesztés, terv, akció, illetve projekt előkészítésében és létrehozásában érdemben közreműködő további szervezeteket és jelentős szerepet játszó személyeket, mind a közhatalmi, mind pedig a magánszférából.

A pályázatra csak olyan tervekkel, fejlesztésekkel és akciókkal lehet jelentkezni, amelyekkel kapcsolatosan visszaélés alapos gyanúja semmilyen formában nem merült fel. Nem vehet részt a pályázaton olyan program, amely esetében szerzői jogi, etikai, vagy üzleti vita áll fönn, mely, amelynek nyilvánosságra kerülése ronthatja a pályázat hitelességét.

A pályázat eredményeit minél inkább konkrétan lemérhető, indikátorokkal kell bemutatni.

A pályázat benyújtójának a jelentkezési lapon található nyilatkozatban vállalnia kell a nyilvánosságot.

A pályázóknak igény esetén lehetővé kell tenniük a Bíráló Bizottság számára az érintett területek és környezetük meglátogatását, megtekintését, egyes szereplőivel való személyes találkozást. A látogatás időpontjáról legalább 5 munkanappal korábban a Bíráló Bizottság írásbeli értesítést küld a jelentkezési lapon megadott e-mail címen és faxszámon.

3. A pályázati kiírás és jelentkezési lap

Folyamatosan letölthető a MUT honlapról.

További felvilágosítást ad a Magyar Urbanisztikai Tudásközpontnál Szabó Gyöngyvér a 06 1 215-5794 telefonszámon.(hétfőtől péntekig 9-15 óra között)

4. A pályázat beadása

A pályázatot elektronikus úton, e-mailben kell eljuttatni legkésőbb 2013. április 30-án 15.00 óráig a mut@mut.hu e-mail címre.

Amennyiben pályázati anyag beérkezéséről május 2. 10:00 óráig nem kap visszajelzést, vegye fel a kapcsolatot a kiíró kapcsolattartójával, az előző pontban szereplő elérhetőségen. A Bíráló Bizottság a határidő után érkezett vagy hiányosan benyújtott pályaműveket bírálat nélkül kizárja a pályázatból.

További információ a csatolt dokumentumban olvasható.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk