Közélet, hírek

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Michael Leiert

2014.04.07. 08:45

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Építészek, alkotók:
Michael Leier

2014. április 02-án a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki Michael Leiert, a Leier cégcsoport alapítóját.

A kitüntetést Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország bécsi nagykövete adta át, Áder János Köztársasági elnök nevében, az átadásra a bécsi követség márványtermében, ünnepélyes keretek között került sor. A kitüntetéssel a magyar kormány az évtizedek óta sikeres magyarországi vállalkozói tevékenységét, eredményeit ismerte el és a vállalat folyamatos munkahelyteremtését köszönte meg a cégcsoport alapítójának.

„A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét olyan valakinek szerettük volna adni, aki évtizedek óta nagyon sokat tesz az osztrák-magyar gazdasági kapcsolatokért. Michael Leier úr, a Leier cégcsoport alapítója több mint 30 éve, kiemelkedően sokat tesz azért, hogy a két ország közti kapcsolat fejlődjön. Több mint 1000 munkahelyet teremtett ez idő alatt, a vállalat pedig folyamatosan fejlődik. Már több ízben kitüntetett és elismert személy – pl. többek között Győr és Gönyű díszpolgára –, de nagyon szerettünk volna egy állami kitüntetést is adományozni számára és ezzel kifejezni milyen sokra tartjuk munkásságát." –emelte ki Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország bécsi nagykövete.

„Igazán nagy megtiszteltetés a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét átvenni, hiszen ismét egy komoly elismerésben részesültem. A kitüntetés számomra a több évtizedes kitartó munka, a Magyarországon folytatott gazdasági tevékenység és munkahelyteremtés elismerését jelenti." – mondta el Michael Leier, a cégcsoport alapítója.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje állami kitüntetésben olyan személy részesülhet, aki a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kimagasló, példamutató tevékenységet folytat.

forrás: sajtóközlemény

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk