Design/Formatervezés

A Manooi Light Creations új kristálycsillár kollekciója Milánóban

1/4

Manooi Ciel
Manooi Rio
Manooi Ozero
?>
?>
Manooi Ciel
?>
Manooi Rio
?>
Manooi Ozero
1/4

A Manooi Light Creations új kristálycsillár kollekciója Milánóban
Design/Formatervezés

A Manooi Light Creations új kristálycsillár kollekciója Milánóban

2011.04.01. 10:21

Cikkinfó

Építészek, alkotók:
Héder János, Zoltai Judit

Letölthető dokumentumok:

A Héder János és Zoltai Judit alapította, egyedi kristálycsillárokat tervező és gyártó Manooi Light Creations Design Stúdió ismét önállóan képviselteti magát az április 12-17. között megrendezésre kerülő milánói Euroluce világítási kiállításon - ez alkalommal a nemzetközi design pavilonban.

A Manooi Light Creations Design Stúdió idén újból önálló standdal vesz részt a Milánói Nemzetközi Bútorszalon (Salone Internazionale del Mobile) részeként kétévente megrendezett Euroluce világítási kiállításon. Az idei megjelenés különlegessége, hogy ezúttal a kiállítás kifejezetten nemzetközi design cégeknek fenntartott pavilonjában építi fel több mint 100 m2-es standját a magyar tulajdonú, egyedi design kristálycsillárokat tervező és gyártó cég. A Manooi vezető tervezője, Héder János itt a kiállításon mutatja be a Personal Universe kollekció legújabb kristálycsillárjait a média és a vásárlók részére.

 

1/4

 

 

A Personal Universe világát közvetlen személyes élmények inspirálják. Gyerekkoromban csillagász szerettem volna lenni, és később sivatagi kalandozásaim során megbabonázva csodáltam a tiszta ragyogó éjszakai égboltot. A Ciel-ben megfogalmaztam azt a térélményt, ahogy a horizonttól horizontig futó Tejúttal utazunk az Univerzumban a tökéletes mélyfekete égbolton szikrázó csillagokkal - mondta el a kollekcióról Héder János, a Manooi tulajdonosa és vezető dizájnere.

Zoltai Judit, a Manooi Light Creations tulajdonosa és tervezője az első milánói kiállításon való bemutatkozásukat így idézte fel: Két évvel ezelőtt első magyar design cégként vettünk részt Milánóban az Euroluce kiállításon. Éppen ott tudtuk bemutatni csillárjainkat, ahol az európai bútor- és világításdesign összes meghatározó szereplője jelen van. A világ minden tájáról több ezren fordultak meg standunkon a kiállítás 6 napja alatt, sok akkor megismert látogató mára stabil, visszatérő ügyfelünk. Fantasztikus az a mennyiségű és minőségű visszajelzés, amit ott kaptunk. Többek között ezekre építve döntöttünk úgy, hogy idén nagyobb alapterületre és a design pavilonba kérjük a stand elhelyezését.

Héder János építész-belsőépítész a tervezési filozófiájukról szólva kiemelte: a Manooi Light Creations egy olyan márka a piacon, amely egyszerre hordoz modern és klasszikus jegyeket. A kristálycsillár olyan fényforrás, amely évszázadok óta jelen van a belső terekben; mi ehhez a hagyományos tárgyhoz állunk hozzá mai, váratlan, kreatív módon. Az a jó design, amely szebbé és harmonikusabbá teszi a körülöttünk lévő világot. Éppen ezért szeretek kristállyal és fénnyel dolgozni, mert különleges, megfoghatatlan és mágikus aurája van. Szépséget és harmóniát hoz a térbe.

 

Manooi Ozero
4/4
Manooi Ozero

Manooi Ciel
2/4
Manooi Ciel

Manooi Rio
3/4
Manooi Rio

 

 

A kristálycsillárokról
A csillárok kizárólag Manooi design tervek alapján készülnek. A tervezők a klasszikus anyagokat a legmodernebb megoldásokkal ötvözik, keresik a tiszta, örök formákat és az innovatív technológiákat A szerkezethez kézzel polírozott rozsdamentes acél vázakat és magas minőségű műgyanta felületeket alkalmaznak. Az igazi elegancia mindig a minőségi részletekben mutatkozik meg. Minden egyes kristálycsillár összeszerelése a Manooi saját műhelyében történik manufakturális módszerekkel. Egyedi projektekhez személyes megoldásokat kínálnak. Építészek, belsőépítészek számára a tervekbe azonnal beilleszthető, 3D-s modelleket adnak a csillárokról.

Hasznos információk
Manooi stand: Milano - Salone Internazionale del Mobile
Euroluce 2011 fieramilano (Rho), 11 Pavilon, 35-37 stand
Nyitva tartás: április 12-17-ig minden nap 9.30-18.30-ig
Euroluce.it  

Kapcsolat
Zoltai Judit
judit/kukac/manooi.com
Manooi

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk