Közélet, hírek

Átadták a 2014-es Főépítészi Díjakat

2014.08.29. 10:32

Tizennegyedik alkalommal adták át a Nagykanizsa megyei jogú város és az Országos Főépítészi Kollégium által 2000-ben megalapított „Az Év Főépítésze Díj". Évente két kategóriában adományozható elismerés. Az Év Főépítésze Díjat Papp Zoltán Tamás Sávoly község főépítésze, míg a Főépítészi Életműdíjat Keresztes Sándor és Dr. Farkas Gábor nyugdíjba vonuló/vonult kiváló főépítészek kapták.

A 2014. évi díjazottak:

KERESZTES SÁNDOR okl. építészmérnök, ny. állami főépítész
"FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ"-ban részesült közel két évtizedes színvonalas állami/területi főépítészi munkásságáért, miniszterként a területi főépítészi hálózat újjáalakításáért; az építészet, a városrendezés, az értékalkotás és védelem ügyének képviselete a közigazgatás egyre fontosabb pozícióinak betöltése során is szakmai értékrendjének középpontjában maradt, mindez szakmai társadalmi tevékenységével kiegészülve.

DR. FARKAS GÁBOR DLA okl. építészmérnök, Cegléd és Dabas városok főépítésze
"FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ"-ban részesült több mint két évtizedes eredményes főépítészi tevékenységéért, az egyetemes építészeti értékek érvényesülésének konzekvens képviseletéért; jelentősen hozzájárult a megye egységes építészeti arculatformálásához, a fiatal építész generáció neveléséhez, eredményesen szolgálta a szakma céljait, ezzel segítséget jelentett az építészeknek is terveik megvalósításában.

PAPP ZOLTÁN TAMÁS okl. építészmérnök, Sümeg és Tapolca városok, Sávoly község főépítésze

"AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ"-ban részesült negyedszázados széleskörű szerteágazó főépítészi tevékenységéért, amellyel meghatározó módon járult hozzá az épített környezet emberhez méltó és esztétikus kialakításhoz, továbbá aktív szakmai közösségi és szervező munkájáért, amellyel eredményesen segítette a főépítészek munkáját. 

A Díjakat Szentgotthárdon, 2014. augusztus 28-án a XIX. Országos Főépítészi Konferencián ünnepélyes keretek között adta át Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere, Salamin Ferenc, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke és Czeiner Gábor, Szentgotthárd város főépítésze.

Szentgotthárd-Budapest, 2014. augusztus 28.

Országos Főépítészi Kollégium

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk