Technológia

Az egyedi tapéták kínálta üzleti lehetőség

1/1

forrás: Canon Hungária

?>
forrás: Canon Hungária
1/1

forrás: Canon Hungária

Az egyedi tapéták kínálta üzleti lehetőség
Technológia

Az egyedi tapéták kínálta üzleti lehetőség

2021.03.18. 14:03

Cikkinfó

Támogatott tartalom

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Cég, szervezet:
Canon

Termék, technológia:
nyomtatás, tapéta

A Canon Colorado 1650 lehetővé teszi az enteriőr tervezők számára, hogy kreatívan reagáljanak a személyre szabott szolgáltatások iránt növekvő igényekre és a nyomdáknak, hogy kiaknázzák a bővülő piac lehetőségeit.

A tapéták piaca Európa-szerte változóban van: a hagyományos, analóg gyártást tekintve az elmúlt évtizedben egyes régiókban stagnálás, vagy akár hanyatlás figyelhető meg, a digitálisan nyomtatott fali dekorációk iránt viszont folyamatosan nő az érdeklődés. Ebben az évben a piaci becslések szerint a digitálisan nyomtatott tapéták mennyisége 125 millió négyzetmétert tesz ki és ez a szám 2023-ra 200 millió négyzetméterre is nőhet. Ez a potenciál kiváló üzleti lehetőséget kínál a nyomdák számára.
A hagyományos fali dekorációkat az analóg berendezések úgynevezett „nyomtatási szélessége" is korlátozta. Az állandó minta és a nyomtatási szélesség miatt ismétlődik a tapéta mintázata. A digitális nyomatok lehetővé teszik a belsőépítészek számára, hogy szó szerint „a kereteken kívül", azaz kreatív módon gondolkodjanak. A Colorado 1650 nyomtató UV-gél technológiával működik, 164cm (64") széles digitális tekercsnyomtató. A megfelelő technológiával rendelkező szélesformátumú nyomtatók lehetőséget jelentenek a nyomdák számára, hogy kreatív üzleti jövőképet keltsenek életre, kielégítve az egyre növekvő egyedi dekorációs igényt. A nyomdaiparban is manapság mindent személyre kell szabni, amelynek hatékony gyártási módja a digitális tapéta nyomtatás.

A végfelhasználók, akiknek otthonuk dekorálása fontos, vonzóbbá és mindenekelőtt személyre szabott, egyedi tapétákra vágynak. Az üzleti megrendelők a beltéri dekorációval márkaélményt teremtenek a vásárló számára. Az ügyfelek hűségének megőrzésért a márkatulajdonosoknak alkalmazkodóképesnek és rugalmasnak kell lenniük, és ez a beltéri dekorációjukra is érvényes. Az egyszerű falburkolatok helyett izgalmas dekorációra vágynak immár a márkák.  A vendéglátásban például a márka mindenhol jelen van, bár nem biztos, hogy azonnal észrevesszük. Minden részlet, a dekoratív asztallapoktól és az étlapoktól kezdve a falburkolatokig és napernyőkig, a márkaélményt közvetíti. 

A piaci trend szerint most a márkák nem olyan tapétatekercseket vásárolnak, amelyek valahol egy üzletben hevertek hosszabb ideig, hanem vázolnak egy dizájnt, és azt rövid időn belül szeretnék is felhasználni.  A Colorado 1650 egyedi struktúrájú, különleges, egyedi nyomathordozókat kezel. Néhány nyomtatási technológia a hő segítségével szárítja a festéket a tekercseken, ami végül torzította a nyomathordozót. Az 1650-el a folyamat során az UV-gél nyomtatási technológia során a tinta UV LED fény hatására 28-33 Celsius  fok közötti állandó hőmérsékleten térhálósodik. Ez nem változtatja meg a papír/tapéta/vinyl mechanikai tulajdonságait, így a tapéták egymás mellé illesztése tizedmiliméter pontossággal történik. Továbbá, az UV-gél festék a térhálósodás után strapabíró, karcálló, és a nyomat tisztítható vízzel, vagy a háztartási tiszítószerekkel egyaránt. Az UV-gél technológia használatával nem történik gázkibocsátás, így, a tapéta nyomtatás után, azonnal utófeldolgozhat és szállítható. A nyomda a megrendeléseket az eddigieknél is rövidebb határidővel képes kiszolgálni. Az UV-gél ún. Greenguard Gold tanúsítvánnyal rendelkezik, így biztonságosan használható üzletekben, kórházakban, oktatási intézményekben.
A nyomdák már látják, hogy a digitálisan nyomtatott tapéták, poszterek, fotófalak piaca élénkül. Mi biztosíthatja ezen kívül számukra a befektetésük megtérülését? Meg kell vizsgálniuk ehhez, hogy a jelenlegi berendezéseik gyorsan és hatékonyan tudnak-e működni ezen igény kiszolgálására? Képesek olyan üzleti modellt kidolgozni, amely lehetővé teszi számukra a nagy sebességű kigyártást és a tekercsváltást? 

AZ UV-GÉL TAPÉTAGYÁR

A Canon a vágóeszközöket gyártó Fotobával együttműködve létrehozta az UV-gél Tapétagyárat, amely egy teljesen automatizált gyártóberendezés, digitálisan nyomtatott tapéták, poszterek, fotófalak gyártásához. Az UV-gél Tapétagyár egy teljesen automatizált munkafolyamat, amely a következőkből áll:

•    Motorizált Fotoba Jumbo Roll JRU 170 nyomathordozó adagoló
•    A Colorado 1650 nagyformátumú tekercsnyomtató
•    Egy Fotoba Cutter XLD 170WP, amely a kinyomtatott terméket a kívánt specifikációk szerint levágja mind x, mind y irányban
•    A Fotoba Rewinder REW 162 integrált újratekercselő egység, amely a kinyomtatott és megvágott tapétát készre tekercseli, hogy az készen álljon az azonnali szállításra és alkalmazásra

A nagy kapacitású tekercsadagoló a Colorado nyomtatóval együtt kiemelkedő gyártási teljesítményt nyújt. Az UV-gél Tapétagyár teljesen automatizáltan és felügyelet nélkül működik, a tömeges nyomathordozó bevitelétől a kész tekercselt termékig.

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk