Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. / Építészfesztivál: Future Perfect / 07.01.-07.03. /
Közélet, hírek

Az építőipar legfontosabb rendezvénye: a CONSTRUMA

2015.03.25. 14:34

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest, Hungexpo

Dosszié:

Április 15-19. között ismét megnyitja kapuit az építőipar hazai legnagyobb eseménye, a CONSTRUMA.

A komplex építőipari-otthonteremtési kiállítási csokor része 2015-ben a HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállítás is, így a teljes ágazat bemutatkozik a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Kiállítási csokor - 5 kiállítás egy helyen
Érezhetően nagyobb az érdeklődés a kiállítók részéről a korábbi évekhez képest. A CONSTRUMA csokor az idei évben 5 kiállítást jelent, így az építkezéstől a lakásfelújításon, lakberendezésen át egészen a kertépítés, kerttervezés témaköréig minden megtalálható itt, ami az ágazat szakemberei, vagy az építkező, felújító végfelhasználók számára fontos.

 • CONSTRUMA az építőipar szakkiállítása (FRONTÁL, DACH-TECH, ELECTROLIGHT, INTER-ISOLA) ismételten a Vásárközpont legnagyobb, „A" pavilonjában kap elhelyezést. Az idei évben újra meghirdetett ELECTROLIGHT épületvillamossági és világítástechnikai betétkiállításon közel 10 cég jelenik meg, egy komplett szigetet alkotva az A pavilonban.


 • Ebbe a pavilonba kerülnek majd a HUNGAROTHERM kiállítói, épületgépészeti gyártók, erősítve ezzel a területek közös vonzerejét a látogatók felé.


 • A kiállításcsokor egyik legnépszerűbb témaköre, a megújuló energia ismételten önálló pavilonban kap helyet a RENEO kiállítás keretében.


 • A csokor része még az évről évre növekvő érdeklődést kiváltó OTTHONDesign kiállítás, mely a lakberendezés és a design legnagyobb hazai fóruma.


 • Az építőipari-otthonteremtési kiállításcsokor szerves részét képezi már három éve a CONSTRUMA KERT, mely a kertépítés, kerttervezés, dísznövéynkultúra szakkiállítása


Szakmai programok
A kiállítás mellett zajló szakmai programok szervezése is gőzerővel zajlik, igen gazdag és tartalmas program várja majd a látogatókat.
A részletes program március elejével felkerül a kiállítás honlapjára (www.construma.hu), ahol a megszokott módon lehet majd regisztrálni ezekre a konferenciákra.

Csak ízelítőül néhány esemény:

 • Építészeknek ill. mérnököknek szakmai továbbképzés a Magyar Építész Kamara ill. a Magyar Mérnök Kamara szervezésében.
 • Településenergetikai konferencia a Magyar Energetikai Társaság szervezésében.
 • Megújuló energia az épületgépészetben címmel két napos szakmai konferencia, ahol nemzetközi kitekintést is tesznek: az ISH 2015 keretében bemutatott legújabb trendekről.
 • Az ÉMSZ szervezésében, összefogásában ismét sor kerül az Építsd be e tetőteredet! interaktív bemutatóra, melyet az idei tapasztalatok alapján továbbfejlesztünk.
 • Épületvillamossági témájú konferencia EMOSZ, MEE, VTT közös szervezésében.
 • ÖKO CITY – közel nettó nulla energia felhasználású ház
 • Kormányzati tanácsadó sziget
 • Intelligens épületvezérléstől a napelem installálásig bezárólag 5 napon keresztül gyakorlati bemutatót láthatnak az érdeklődők
 • A hétvégi látogatók számára 2 napos képzést szervez a Merkapt Zrt.

A végleges konferencia program március közepén már megtalálható lesz a kiállítás honlapján, ahol ekkortól már regisztrálni is lehet ezekre az eseményekre.

MÉK és MMK tagok számára a CONSTRUMA kiállítás szakmai napjain (2015. április 15-18.) egyszeri ingyenes belépést biztosítanak a szervezől a követvező linken: http://construma.hu/hu/konferencia-regisztracio-kamara

Bővebb információ: www.construma.hu

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk