Épületek/Középület

Bowling - kiszolgáló épület, Szombathely

1/10

?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
1/10

Bowling - kiszolgáló épület, Szombathely
Épületek/Középület

Bowling - kiszolgáló épület, Szombathely

2006.11.14. 10:28

Projektinfó

Földrajzi hely:
Szombathely, Magyarország

Építészek, alkotók:
Nagy Lívia

Az épületben egy szolgálati lakás, illetve raktárhelyiségek kaptak helyet. Építész: Nagy Lívia

Az épület egy pár telekkel messzebb álló, Litkei Tamás által tervezett bowling klub gazdasági épülete, amit az ő irodájában terveztem. Egy szolgálati lakás, illetve raktárhelyiségek kaptak benne helyet, udvarán pedig a még szükséges parkolókat alakította ki a tulajdonos.

Vas megyében a gazdasági épületek egyik jellegzetes típusa a lábas pajta, amit vakolatlan téglapillérekre ácsolt tetővel, a pillérek között - legtöbbször hézagosan rakott - deszkázattal építenek. Ezek a lábas pajták falvakban, kert végében, még ma is sok helyen láthatók, sőt Szombathely szélsőbb utcáinak hátsókertjeiben is áll még néhány. Ezek az épületek adták az előképet ehhez a kis házhoz, amely - a pajtákhoz hasonlóan - egy rangosabb épület kiszolgáló, gazdasági épülete.

A telek kerítésének, kapujának tervezésekor fontos szempont volt, hogy a telken addig álló, de elbontásra kerülő ház arányait megtartsam, a Hock János utcai sikátor térfala az eredeti magasságú maradjon.
Szombathely, Hock J. u. - Fraknó u. sarok 2004-2005 (Vándoriskola I. félév)

Építész: Nagy Lívia
Közreműködők:
Mester: Litkei Tamás
Statika: Kiss Ramón
Elektromos tervezés: Füle Ernő
Gépészet: Kiss István

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk