Közélet, hírek

Erick van Egeraat építész Budapestért-díjas

1/1

?>
1/1

Erick van Egeraat építész Budapestért-díjas
Közélet, hírek

Erick van Egeraat építész Budapestért-díjas

2006.11.20. 10:37

Cikkinfó

Építészek, alkotók:
Egeraat, Erick van

Nemzetközileg elismert építészként - a fővárosban megalkotott építészeti remekek megtervezéséért.

Demszky Gábor főpolgármester pénteken adta át a Budapestért díjat Erick van Egeraat építésznek.

A közgyűlés november 17-i ünnepi ülésén átadták a díszpolgári címeket, a Pro Urbe és a Budapestért díjakat. Díszpolgárok 2006-ban: Szabó Magda, Bacsó Péter, Hankiss Elemér, Oláh György, Ranschburg Jenő, Sajdik Ferenc. Pro Urbe Budapest díj 2006 díjat kapott többek között az Amadinda Ütőegyüttes, Bródy János zenész, Dr. Golub Iván orvos, főigazgató és Ungváry Rudolf gépészmérnök.

 

Erick van EgeraatA Budapestért díj 2006-ot huszonöten kapták meg, köztük Erick van Egeraat, "Nemzetközileg elismert építészként - a fővárosban megalkotott építészeti remekek megtervezéséért".
Erick van Egeraat holland építész, akinek építész stúdiója működik Rotterdam mellett Londonban, Moszkvában, Prágában, és hosszú évek óta irodát működtet Budapesten is. Legismertebb alkotása a magyar fővárosban az ING székház a Dózsa György úton, budapesti irodájának legfrissebb munkája pedig a DunaCity projekt.


 
 

További Budapestért díjasok:
Gerő András történész
A főváros történelmének, építészetének, kultúrájának, társadalmának kutatásáért és eredményeinek magas színvonalú megjelenítéséért.
Tosics Iván szociológus
Budapest Városfejlesztési Koncepciója kidolgozásának irányításáért, a főváros és agglomerációja szociológiai kutatásában kifejtett eredményes munkájáért.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk