Közélet, hírek

EXPO Dubai 2021: elhalasztják a dubai világkiállítást is

1/1

?>
1/1

EXPO Dubai 2021: elhalasztják a dubai világkiállítást is
Közélet, hírek

EXPO Dubai 2021: elhalasztják a dubai világkiállítást is

2020.04.01. 12:08

Nem nyit meg a tervezett októberi időpontban a dubai világkiállítás. A döntést hivatalosan még nem jelentették be, de az EXPO honlapjára március 31-én felkerült videó szerint „a megnyitási dátumot meg kell változtatnunk", az Egyesült Arab Emírségekben megjelenő The National friss cikke pedig elkerülhetetlennek látja a csúszást. 

A világkiállítás szervezésében megbízott illetékesek hétfőn, március 30-án egyeztettek az esetleges csúsztatásról – a The National cikke szerint ekkor egyetértettek abban, hogy a jelenlegi egészségügyi körülmények, a globális járványkrízis miatt a világkiállítás megnyitóját 2021-re kell csúsztatni. Ezzel az eredetileg tervezett, 2020. október 20. - 2021. április 21-es időtartam biztosan megváltozik, a kérdés csak, hogy mennyire. Ezt követően került fel a tájékoztató videó az EXPO honlapjára, amelyben pontos új nyitási dátumot még nem, csak a csúsztatás tényét közlik. 

 

A napokban jelentették be azt is, hogy a tokiói olimpiai játékokat 2020 helyett 2021. nyarán rendezik majd meg. Arról, hogy a világjárvány miként befolyásolta több, az építészet és design szempontjából releváns esemény megrendezését, itt számoltunk be, de írtunk arról is, hogy a hazai építészirodák miként veszik fel a küzdelmet a helyzettel. 
 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk