Pályázatok

Felhívás Debreceni Egyetem – Sportcsarnok – nyílt építészeti pályázat, felkért részvevőkkel

2012.01.03. 09:51

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Debrecen, Magyarország

Vélemények:
3

Tervpályázat a Debreceni Egyetem kezelésében lévő, Debrecen, Egyetem tér 1. sz. alatti, 22246/1 hrsz-ú ingatlanon meglévő (Dóczy József utcai) sporttelep délkeleti részének átalakításával - a tervezési programban rögzített megrendelői igények és a szabályozási terv előírásai szerinti - Sportcsarnok építésére, valamint a telepen szabadtéri sportpályák áttelepítésére és létrehozására építészeti tervpályázat, ill. javaslattétel a sporttelep és közvetlen környezetének rendezésére és fejlesztésére. A KIÍRÓ A TERVPÁLYÁZATI KIÍRÁS MÓDOSÍTÁSÁT KEZDEMÉNYEZTE.

Felhívás a Debreceni Egyetem – Sportcsarnok – nyílt építészeti pályázat, felkért részvevőkkel
Hivatalos név: Debreceni Egyetem

Postai cím: 4032 Debrecen, Egyetem Tér 1., 4010 Debrecen, Pf.: 91.
Kapcsolattartási pont(ok):

 • Debreceni Egyetem Gazdasági Főigazgatóság
 • Fejlesztési Igazgatóság
 • Címzett: Kollár József gazdasági főigazgató-helyettes, fejlesztési igazgató
 • Telefon: 36/52/518-697
 • E-mail: fejlesztesi.igazgato[kukac]fin.unideb.hu
 • fejlesztesi.foosztaly[kukac]fin.unideb.hu
 • Fax: 36/52/326-588

A kiíró által a tervpályázati eljáráshoz/projekthez rendelt elnevezés:
Debreceni Egyetem Sportcsarnok építészeti tervpályázata.

Tervpályázati eljárás meghatározása:
A Debreceni Egyetem kezelésében lévő, Debrecen, Egyetem tér 1. sz. alatti, 22246/1 hrsz-ú ingatlanon meglévő (Dóczy József utcai) sporttelep délkeleti részének átalakításával - a tervezési programban rögzített megrendelői igények és a szabályozási terv előírásai szerinti - Sportcsarnok építésére, valamint a telepen szabadtéri sportpályák áttelepítésére és létrehozására építészeti tervpályázat, ill. javaslattétel a sporttelep és közvetlen környezetének rendezésére és fejlesztésére. A Sportcsarnok tervezett hasznos alapterülete: 2.160 m2. Az építészeti tervpályázatot követően a Debreceni Egyetem tervezési szerződést kíván kötni az építési engedélyezési és kiviteli tervek készítésére.

A pályázatok (pályaművek) elbírálási szempontjai:

A Bíráló Bizottság a tervpályázati kiírás részletes programjában megfogalmazott célok és szempontok alapján értékeli az egyes pályaműveket, fontosság szerinti rangsorolás nélkül az alábbiak szerint:

 • A Bíráló Bizottság a tervpályázati kiírás részletes programjában megfogalmazott célok és szempontok alapján értékeli az egyes pályaműveket, különös tekintettel az alábbiak szerint:A programnak és a funkcionális követelményeknek való megfelelés;
 • településrendezési, építési előírások betartása;
 • az építészeti kialakítás minősége;
 • a környezetbe illesztés;
 • gazdaságos üzemeltetés, energiatakarékosság;
 • tervpályázati mű kidolgozottsága, amelyen belül különösen fontos: a műszaki tartalom pontos megfogalmazása.

Részvételi jelentkezések benyújtásának határideje: 2012. február 9. Időpont: 11.00 óra 

A részvételi jelentkezések beadásának helye: a megjelölt cím titkárságán személyesen, vagy postai úton. A részvételi jelentkezések anyagát egy példányban, zárt borítékban vagy csomagban kell benyújtani.

A részvételi jelentkezések beadás helyére és határidőre történő megérkezése a részvételre jelentkező felelőssége.

A Bíráló Bizottság a határidő után benyújtott, vagy a legalább elvárt, a kiírás III.1. pontjában felsorolt dokumentumokat – a hiánypótlási felszólítást követően - sem tartalmazó részvételi jelentkezéseket bírálat nélkül kizárja.

A részvételi forduló eredményhirdetésére 2012. március 1-jén 11.00 órától I.1.) pontban megjelölt cím tárgyalójában kerül sor. A kiválasztott jelentkezők (meghívottak) részére a dokumentációt a kiíró az eredményhirdetés napján térítésmentesen átadja vagy megküldi.

A tervpályázat második szakaszában csak a részvételi szakasz alkalmassági igazolásai alapján kiválasztott és rangsorolt meghívott pályázók (maximum 10 résztvevő) vehetnek részt.

A módosított tervpályázat részletes kiírása az EU hivatalos lapjában a következő linken érhető el.

A KIÍRÓ A TERVPÁLYÁZATI KIÍRÁS MÓDOSÍTÁSÁT KEZDEMÉNYEZTE.

Debrecen, 2011. december 29.

Vélemények (3)
mB
2012.05.03.
18:11
HI
2012.05.03.
18:17

@mB: Egy pozitívuma már biztos van, a terület körül emelkedőket is tartalmazó futópálya van. Jó lenne látni ilyet a Puskás Stadionnál is. Huszti István

racsostarto
2012.01.18.
08:45

csincsilla-bunda......

Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

ÁLLATSZOBROK // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:30
00:07:33

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

A gyerekek nagy örömére az országban számos állatot ábrázoló alkotás található, melyek gyakran kvalitásosak ugyan, mégis kevésbé művészi kivitelükről, mint inkább cukiságukról ismertek. Az Egy hely mai részében több kedves állatszoborral ismerkedhetünk meg. 

Nézőpontok/Történet

SZABADSÁG HÍD // Egy hely + Építészfórum

2022.01.26. 13:27
00:07:16

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Az eredetileg Ferenc József nevét viselő építmény a Főváros legrövidebb hídja, ám annál látványosabb. Az Egy hely mai részében az 1896-ban épült Szabadság híd izgalmas történetével ismerkedhetünk meg.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk