Egyéb cikkek

Gyula, belvárosi tömbök építészeti ötletpályázata – 2006

1/18

?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
?>
1/18

Gyula, belvárosi tömbök építészeti ötletpályázata – 2006
Egyéb cikkek

Gyula, belvárosi tömbök építészeti ötletpályázata – 2006

2006.10.12. 11:36

Rangsorolás nélküli kiemelt megvételben részesült a 4. sorszámú pályamű, alkotók: Barna Endre, Barna Orsolya, Fenyvesi Judit, Gáspár Judit, Szobota Eszter építésztervezők, Durbák Eszter,Erdélyi Róbert, Fügedi Andrea munkatársak

Rangsorolás nélküli kiemelt megvételben részesült a 4. sorszámú pályamű,
alkotók: Barna Endre, Barna Orsolya, Fenyvesi Judit, Gáspár Judit, Szobota Eszter építésztervezők, Durbák Eszter, Erdélyi Róbert, Fügedi Andrea munkatársak


 

Részletes bírálat: 

A pályázó által javasolt megoldás Gyula város térszerkezetét gazdagítja, a meglévő értékeket továbbfejleszti. A tömbbelsők kertépítészeti megfogalmazása kielégítő, az utcabútorozás megfelelő.

A Bodoky tömb rendezetlensége megmarad, a feltárás nem biztosított. A Pálffy utcai saroktelek építészeti problémáival a pályamű nem foglalkozik.

A Harruckern tér D-i részén tervezett nagyvonalú fény-vízjáték értékes és eredeti javaslat.

A tervezett épületek többsége modern felfogású, illeszkedik környezetéhez. A Hétvezér u. – Béke sgt. keskeny beépítése nem szerencsés, a sarki épület építészeti megfogalmazása idegen Gyula városától.

A pályázó az Élővíz-csatorna – Béke sgt. sarki beépítésére nem ad javaslatot. Az Élővíz-csatorna felől tervezett csónakház kitakarja az országos védelem alatt álló könyvtár épületét. A tervezett épületek színezése kultúrált.

A pályaműről általánosságban megállapítható, hogy funkciókban igen gazdag, szellemes és megvalósítható megoldásokat tartalmaz. Jó gondolat például a gimnázium környezetében elhelyezett diákház és infopont, valamint az 5.sz. tömbben elképzelt Kóstoló-udvar.

A pályaművet – fentiekben érintett értékei miatt – a Bíráló Bizottság 2.000.000 Ft-os kiemelt megvételben részesítette.

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk