Programok

Helyi aktív építészet - kiállítás

1/1

?>
1/1

Helyi aktív építészet - kiállítás
Programok

Helyi aktív építészet - kiállítás

2018.03.22. 08:34

Eseményinfó

Földrajzi hely:
Debrecen

Építészek, alkotók:
Fábián Gábor, Fajcsák Dénes

Helyszín:
MODEM

Esemény kezdete:
2018.03.29. 15:00
Esemény vége:
2018.03.29. 18:00

Hogyan találhat otthonra a mai világban egy fiatal építészcsoport? Elegendő-e, ha megfelelő közeget teremt magának? Meddig tartható fenn ez a közeg önerőből és összefogással, befektetett kezdőtőke nélkül? Kiállítás nyílik a helyi aktív építészetről, nem csak helyieknek a MODEM galériában, március 29-én, amely az Arkt Stúdió történetét mutatja be.

Az Arkt Stúdió sikerei és kudarcai a közösségi összefogásba vetett hitünkkel és kétségeinkkel kerülnek összefüggésbe: olyan narratívákat teremtenek, melyek révén mégiscsak azt a hitet keltik a látogatóban, hogy az üres terek megtölthetőek, s az összefogás, ha nem is tökéletes, de eredményes lehet.

Fajcsák Dénes és Fábián Gábor építészek három évvel ezelőtt hozták létre Egerben kulturális feltöltődésre alkalmas közösségi terüket, egy üresen álló épület újraértelmezésével, társadalmi, intézményi és építőipari összefogással, a helyszínen talált és felajánlásokból származó anyagokból, kezdőtőke és pénzmozgás nélkül. Egy apró, de követhető példát mutatva a tenni akarásról és a közösség erejéről.

Az Arkt Stúdió "Aektivátorok" című közösségi-építészeti projektje képviselte hazánkat a Velencei Építészeti Biennálén 2016-ban. A projektet azóta több helyen is bemutatták – a MODEM-beli kiállítás ugyanakkor a társművészetek és tudományok bevonásával és kísérőprogramjaival összegzésre és akár a kritikus szembenézésre is alkalmat ad.

A kiállítást megnyitja:

  • Fabényi Júlia művészettörténész, a Ludwig Múzeum igazgatója

Időpont: 2018. március 29., 17:00
Helyszín: MODEM

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk