Pályázatok/Magyar

Indul az első „Hasznosítsd tovább a rezet” pályázat

1/1

Hirdetés
?>
1/1

Indul az első „Hasznosítsd tovább a rezet” pályázat
Pályázatok/Magyar

Indul az első „Hasznosítsd tovább a rezet” pályázat

2014.10.15. 11:28

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Cég, szervezet:
Magyar Rézpiaci Központ

Az Európai Rézintézet (ECI) meghirdeti az első nemzetközi „Hasznosítsd tovább a rezet" pályázatot, ami izgalmas kihívást jelenthet minden kreatív gondolkodású és a dizájn iránt érdeklődő alkotó számára. A cél egy továbbhasznosított háztartási elem létrehozása, vagyis új életet lehelni egy régi, rézből vagy rézötvözetből készült használati tárgyba. A jelentkezési határidő 2014. december 31.

Az összes pályázat felkerül a Copper Mania Pinterest oldalára #upcopper hashtaggel.

A réz tartós, 100%-ban újrahasznosítható nemes fém, ami éles ellentétben áll azzal a ma gyakori szemlélettel, hogy minden tárgy rövid használat után eldobandó. A rezet és az újrahasznosítás gondolatát összekapcsolva a verseny célja az, hogy felhívja a figyelmet a súlyos mértékű pazarlásra és ezáltal felelősebb fogyasztói magatartásra ösztönözzön.

A réz továbbhasznosítás hívei jelentkezzenek!

A rézből és rézötvözetekből (pl. sárgaréz) készült lakberendezési tárgyak legújabb trendje és a padlásokon található régi tárgyak sokasága arra késztette az Európai Rézintézetet, hogy meghirdesse az első „Hasznosítsd tovább a rezet" pályázatot, melynek szlogenje: „Lehelj új életet a rézbe". A verseny teljesen nyilvános, és bárki, aki rendelkezik néhány alapvető eszközzel és egy kis képzelőerővel, pályázhat az elkészült továbbhasznosított alkotásával.

A pályázóktól továbbhasznosított háztartási tárgyakat (funkcionális vagy dísztárgyak, bútorok, lámpák, kerti díszek, stb.) várunk, melyek rézből vagy rézötvözetből készültek és az továbbhasznosítás gondolatát követték, azaz olyan régi anyagok és tárgyak továbbhasznosításával hoznak létre funkcionális és dísztárgyakat, melyeket régi funkciójukban már nem használtak. A rég elfeledett, padláson porosodó vagy a bolhapiacon beszerzett lábasok, lekvárfőzők, csillárok és kilincsek egyedi design termékként születhetnek újjá. A réz képlékeny, könnyen alakítható, sokoldalú, antibakteriális anyag és nagyon jó az elektromos- és hővezető képessége. Kell ennél több ok, hogy a régi réz tárgyainkat továbbhasznosítani kezdjük?

Látogasd meg a Copper Mania Pinterest oldalát vagy keresd a #upcopper hashtaget.

A versenyben való részvételhez küldj egy fotót és egy rövid leírást az elkészült alkotásról angol nyelven a pinterest@copperalliance.fr címre 2014. december 31-ig. A verseny szervezésében partnerünk Talalilala és minden pályázatot bemutatunk a Copper Mania Pinterest oldalán. A pályázatok a versenyre létrehozott albumba kerülnek a #upcopper hastaggel ellátva.
Rézzel és az újrahasznosítással foglalkozó szakemberekből álló zsűri fogja kiválasztani a győztest, aki egy François Chambard által tervezett L.U.M lámpát kap. Emellett a Pinterest oldalon legtöbb lájkot kapó alkotást közönségdíjjal jutalmazzuk.

A pazarlás elleni harc szórakoztató módja

A „Ne dobd ki a rezet" pályázat több mint egy kreatív kihívás - arra szolgál, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható fejlődésre, és ennek hatására csökkenjen a pazarlás.

A réz egy tartós, 100%-ban újrahasznosítható nemesfém, ami időről időre újra felhasználható. Ez éles ellentétben áll a mai mindent eldobó életformával, és ha párosul az újrafelhasználás erényével, az a felelősebb fogyasztást eredményez. Az újrahasznosítás és a továbbhasznosítás egyre növekvő trend, melyek középpontjában egy új, gyorsan fejlődő közös gazdaság áll.

Az európai fogyasztók egyre növekvő számban választják a fenntartható fogyasztást. Ez a pályázat összehozza a továbbhasznosítás gondolatát és a rézből készült használati tárgyak jelenlegi trendjét, hogy az emberek kiélhessék kreativitásukat és miközben a környezeti problémákkal is foglalkozhatnak.

Praktikus információk – útmutató a versenyhez.

Téma: Háztartási eszközök újragondolása réz vagy rézötvözet tárgyak továbbhasznosításával.

Határidő: 2014. december 31.

Ki nevezhet? Minden 15 évet betöltött személy, bármely országból. A 18 éven aluliak számára szülői/gondviselői beleegyezés szükséges a részvételhez.

Nevezés: A versenyre történő nevezéshez ki kell tölteni a jelentkezési űrlapot angol vagy francia nyelven és a tárgyról készült fotóval, fotókkal együtt kell elküldeni a pinterest@copperalliance.fr címre.

Részletek:
A pályázók feladata, hogy készítsenek egy megújított háztartási cikkek (funkcionális vagy dísztárgyat, bútort, lámpát, kerti díszt, stb), mely rézből vagy réz ötvözetből készült, és a továbbhasznosítás szellemében készült , azaz olyan régi anyagok vagy tárgyak újrafelhasználásával, amelyeket eredeti funkciójukban már nem használtak.

A pályázati követelmények:

  • A elkészült tárgy legyen újszerű, különösen, ha összehasonlítjuk a tárgy eredeti állapotával.
  • Legyen kreatív és használja az anyag tulajdonságait (pl. alakíthatósága, vezetőképesség, az esztétikai érték, stb.)
  • Legyen esztétikai értéke a befejezett tárgynak,
  • Készüljenek jó minőségű fényképek a különböző munkafázisok során, valamint legyen egy "előtte" és egy "utána" fotó.
  • A résztvevők „nyers" rézből vagy rézötvözetből, például bronzból vagy sárgarézből készült tárgyakat használhatnak. Vegyes anyagú tárgy (réz-fa, réz-fém, réz-cement, stb.) abban az esetben használható, ha többnyire rezet vagy réz ötvözetet tartalmaz.

Díjak:
A zsűri díja: a réz és fa L.U.M lámpa, melyet François Chambard tervezett
"Közönségdíj": "Feeder" réz madáretető a Copper Kraft Gardens-től

Eredményhirdetés: 2015. február (pontos dátum később várható)

További információkat a http://www.copperalliance.eu oldalon talál (Általános Szerződési Feltételek, szülői beleegyezés).

 

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

A Hilton szálló // Egy hely + Építészfórum

2024.06.05. 14:37
9:40

Az Egy hely soron következő részében a Budai Várnegyed egyik legelutasítottabb épületének, a Hilton szálló építésének történetét mutatja be. A közel fél évszázados hotel mégis a budai látkép fontos részévé vált, különleges architektúrájával egyszerre különül el és illeszkedik a középkori romok, és a szomszédos épületek sokszínűségéhez.

Az Egy hely soron következő részében a Budai Várnegyed egyik legelutasítottabb épületének, a Hilton szálló építésének történetét mutatja be. A közel fél évszázados hotel mégis a budai látkép fontos részévé vált, különleges architektúrájával egyszerre különül el és illeszkedik a középkori romok, és a szomszédos épületek sokszínűségéhez.

Nézőpontok/Történet

A Tóth Árpád sétány // Egy hely + Építészfórum

2024.06.05. 14:34
9:25

Hadászati célokat szolgáló sikátorból gesztenyesorral és japán cseresznyefákkal tűzdelt gáláns sétány, a Budapestre nyíló egyik legszebb kilátással. A sétány sokszínű, rétegzett történetét az Egy hely csapata mutatja be.

Hadászati célokat szolgáló sikátorból gesztenyesorral és japán cseresznyefákkal tűzdelt gáláns sétány, a Budapestre nyíló egyik legszebb kilátással. A sétány sokszínű, rétegzett történetét az Egy hely csapata mutatja be.