Nézőpontok/Kritika

Kézikönyv a jövő építészei számára

1/1

?>
1/1

Kézikönyv a jövő építészei számára
Nézőpontok/Kritika

Kézikönyv a jövő építészei számára

2011.11.21. 11:16

November 30-án a bécsi Kunsthalle-ban mutatják be a Wonderland és a Springer Verlag kiadásában  megjelent Manual for Emerging Architects című könyvet. A kiadványban szakértők véleményei és fiatal építész-csapatok friss tapasztalatai olvashatók arról, hogyan indítsunk, tartsunk fenn és fejlesszünk manapság egy építészirodát - mindezt nemzetközi kitekintéssel tálalva.

1/1

Hogyan kezdhetik a jövő építészei sikerrel karrierjüket? Hol alapítsák meg irodájukat, milyen különböző szempontokat vegyenek figyelembe, hogyan kerülhet be a csapat a köztudatba és hogyan  előzhetők meg az eseteges hibák? A Wonderland és a Springer Verlag kiadásában, Silvia Forlati és Anne Isopp szerkesztésében frissen megjelent Manual for Emerging Architects című könyv - sok egyéb téma mellett - ezekre a kérdésekre is választ ad. A kiadványban szakértők véleményei és fiatal építész-csapatok első kézből származó tapasztalatai olvashatók arról, hogyan indítsunk, tartsunk fenn és fejlesszünk manapság egy építészirodát.

A könyv első részében a szerzők lépésről lépésre mutatják be az első elhatározások és az iroda helyszínének kiválasztásához kapcsolódó döntések fontosságát, figyelembe véve ehhez az országok közötti különbségeket is. A következő rész a tévedések elkerülésére, a válságkezelésre helyezi a hangsúlyt, valamint arra, hogyan válhatnak a hibák új ötletek forrásává. A legjelentősebb fejezetek a köztudatba való bekerülés, az önmenedzselés és az önmagunkról való hiteles kép létrehozásának kérdéseit dolgozzák fel. Emellett olvashatunk arról is, hogyan és miért érdemes építészként specializálódni, illetve megismerhetjük a pályázaton való részvétel sajátosságait, buktatóit.

A könyvben többek között Tore Dobberstein, Hans Ibelings, Michael Obrist, Kari Juhani Jormakka és Tatjana Schneider írásai találhatók meg, illetve interjúk olvashatók Tomas Sieverts-szel vagy Dickon Robinson-nal. A Manual for Emerging Architects nélkülözhetetlen kézikönyv a karrierjük kezdetén álló építészek számára, amely a megalapozott döntéshozatal módszereinek bemutatásával támogatja őket, hogy megtalálhassák saját utukat a tervezés és építés birodalmában.

Könyvbemutató és kerekasztal-beszélgetés
Dátum: 2011. november 30., 19:00
Helyszín:
Bécs, Kunsthalle, project space (1040 Wien, Treitlstrasse 2.)

Résztvevők:
Hans Ibelings, az A10 főszerkesztője
Tatjana  Schneider, Spatial Agency, Nagy-Britannia
Silvia Forlati és Anne Isopp, a könyv szerkesztői
Hannes Schreckensberger, a Wonderland elnöke

Silvia Forlati, Anne Isopp (szerk.):
Wonderland Manual for Emerging Architects 
352 oldal, 100 színes illusztrációval, kemény kötésben
ISBN 978-3-7091-0822-2
38,45 EUR (Ausztria)

Kapcsolódó oldal:
Wonderland

Vélemények (2)
Thoron
2011.11.22.
21:55

Mikor jelenik meg magyarul?

zim
2011.11.23.
09:22

@Thoron: jó kérdés...:) az a helyzet, hogy a wonderlandnek is egy csomó pénzt bele kellett tennie az anyag előkészítésébe és szerkesztésébe annak érdekében, hogy a springer hajlandó legyen kiadni --- egyébként pont azért vannak az ausztriából induló wl anyagai angolul és nem németül, h egész európában olvashatóak legyenek... további infók a wl projektekről: www.wonderland.cx

Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk