Programok

Modernizmus Pasaréten - művészettörténeti séta

1/1

?>
1/1

Modernizmus Pasaréten - művészettörténeti séta
Programok

Modernizmus Pasaréten - művészettörténeti séta

2018.06.17. 21:14

Eseményinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Cég, szervezet:
MÉSZ

Esemény kezdete:
2018.06.22. 14:00
Esemény vége:
2018.06.22. 15:30

Sebestyén Ágnes Anna művészettörténész vezetésével június 22-én mélyülhetünk el a Pasaréti épületek történetében. A MÉSZ következő építészettörténeti sétáján a modernizmus lesz a téma.

A zöldellő Pasarét fái alatt egy különleges villanegyed bújik meg: a Napraforgó utcai kísérleti lakótelep. Mai szemmel a kellemes környezetben álló, modern családi házakkal és kertekkel övezett kis utca nem kelt különösebben nagy figyelmet. Az 1931-ben épült kislakásos mintatelep azonban akkoriban rendhagyó kísérletnek számított, amely a hazai modern építészet egy korai épületegyüttesét eredményezte. 19 ház – 22 építész – "ahány ház, annyi szokás", vagyis építészeti megoldás. A séta során kiderül miért is olyan sokszínű a modernizmus, létezett-e vagy sem "Bauhaus-stílus", hogyan képzelték el a modern életmódot akkori építészeink és ennek hogyan adtak építészeti keretet. A séta a Pasaréti téren zárul, ahol ugyancsak egy modern épületegyüttes, a Páduai Szent Antal templom és az autóbusz végállomás épülete révén kerül bemutatásra, hogyan alakult a modernizmus Pasaréten.

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet itt lehet megtenni. A sétáért 0,5 kreditpontot lehet kapni; amennyiben erre igényt tartanak, azt a regisztrációnál kell jelezni.

A részvételi díj 3000 Ft, MÉSZ tagoknak ingyenes.

A séta minimum 5 fővel indul.

Tervezett időtartam: 1,5 óra

Időpont: 2018. június 22., 16:00
Találkozási pont: a Napraforgó utca 9. és 11. számú házak közötti kis tér

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk