Pályázatok

Tedd zölddé a várost! - a Schneider Electric pályázati felhívása

2011.02.24. 14:01

A Schneider Electric Go Green In The City! címmel kétfordulós nemzetközi pályázatot hirdet üzleti és mérnöki képzésben részt vevő egyetemi hallgatók részére, akik előremutató ötleteket, megoldásokat tudnak felmutatni az energiagazdálkodás terén.

Napjainkig az energia magától értetődő dolog volt: nem volt túl drága, korlátlanul rendelkezésre állt, és nélkülözte a nagyívű technológiai újításokat. Napjainkra az energia korlátozottá, drágává vált és folyamatos technológiai fejlődés jellemzi. Manapság az energiaszektor újra felfedezi és újraértelmezi önmagát. A következő 25 évben több újítás születik ezen a területen, mint a 20. század kezdetétől, az elektromos energia megszületésétől egészen mostanáig! De a villamos áram típusa már különbözni fog attól, amit az előző évszázadban használtunk. Meg kell találnunk az egyensúlyt a megnövekedett elektromos energiaigény, a társadalmi fejlődés és a környezetvédelem között. Az energigazdálkodás nemzetközi szakértőjeként a Schneider Electric elkötelezett a lehető legtöbb újítás kimunkálására ezen a területen.

 

 

 

Rajtad a sor, hogy megmutasd, milyen kifinomult energetikai megoldások vihetik előbbre a te városodat. Tedd zölddé! Tehetséges hallgatókat keresünk, akik a világ más tájairól származó hallgatókkal együtt kívánnak versengeni. Kétszáz hallgató számára nyújtunk lehetőséget a versenyünkön való részvételre, amelynek részeként interjú lehetőséget is kaphatnak szakmai gyakorlati programunkra, sőt akár munkalehetőséget is. A verseny második fordulójában a legjobb 25 csapatot (50 főt) Párizsba repítünk, ahol összemérhetik tudásukat a Go Green In The City döntőjében.

A verseny szabályai

Nevezési feltételek

Minden pályázónak választania kell egy csapattársat. A kétfős csapatok tagjai mérnöki vagy üzleti egyetemi képzésben részt vevő hallgatók lehetnek, közülük legalább egyiküknek nő legyen. A csapatok tagjai Brazília, Kína, Franciaország, Németország, India, Oroszország, Törökország vagy az Amerikai Egyesül Államok egyetemein kell hogy tanuljanak. A csapattagok járhatnak ugyanazon ország egyetemeire, de lehetnek eltérő állampolgárságúak. A versenyre nevezők jelentkezésükkel elfogadják a feltételeket.

1. lépés: Nevezés

Kreatív prezentáció készítése a csapatról és az elképzelt ötletről a következő formák bármelyikében:

- legfeljebb 1 perces videó, FLV vagy MOV formátumban, max. 5 MB terjedelemben

- bemutató Word, PDF, vagy PowerPoint formátumban, max. 4 db A4-es lap méretben, 2 MB  terjedelemben. A bemutató képeket, kollázst, szöveget vagy rajzokat tetszőlegesen tartalmazhat.

Fontos a célok és a világ energiaproblémájára tett megoldási javaslatok világos megfogalmazása.

A szakmai gyakorlati programra való jelentkezéshez egy oldalas önéletrajzot és kísérőlevelet kell mellékelni a versenyre való nevezéshez, megjelölve a megismerni kívánt területet a Schneider Electric profilján belül.

A kreatív bemutató benyújtásának határideje 2011. március 11.

2. lépés: Részvétel

Ha a csapatod bekerül a Schneider Electric által kiválasztott száz közé, akkor egy rövid összefoglalót kell benyújtani a város intelligens energiagazdálkodásának üzleti indoklásáról, amely az alapötletre épül. A tanulmánynak az általunk kiválasztott öt fontos terület (www.gogreeninthecity.com/inspiration) energiafogyasztásának csökkentésére irányuló fenntartható kezdeményezéseket kell bemutatnia. Az összefoglalónak a megoldandó problémát és a javaslatokat kell tartalmaznia, legfeljebb 500 szóban. A kiválasztott csapatok részére a Schneider Electric mentort jelöl ki az adott országban, aki segítséget nyújt az összefoglaló elkészítésében. A kiválasztott csapatok mindegyike számára garantált az interjú lehetősége a szakmai gyakorlati programban való részvétel érdekében.

Az összefoglaló benyújtásának határideje 2011. április 25.

3. lépés: Döntő

Miután a Schneider Electric átnézte a benyújtott összefoglalókat, 25 csapatot meghívnak és elrepítenek Párizsba, a 2011. június 23-24. között megrendezésre kerülő döntőre. A csapatok  végső formába öntött elképzelését a Schneider Electric vezetőiből álló zsűri előtt kell bemutatni. A győztes csapat VIP utazás keretében bejárja a világot, meglátogatja a Schneider Electric intézményeit, találkozhat az ott dolgozókkal, vezetőkkel. Élményeikről útinaplót (blogot) kell írniuk, amelyben beszámolnak a világ különböző részein tett látogatásaikról. A nyerteseknek különleges karriert kínáló munkaszerződés is garantált a Schneider Electric csapatában.

További információk:

http://www.gogreeninthecity.com/about
http://www.gogreeninthecity.com/the-challenge
http://www.schneider-electric.com/sites/corporate/en/home.page

Bármilyen kérdés esetén az alábbi email-címen lehet érdeklődni:

info[kukac]gogreeninthecity.com

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

A SZENTENDREI SKANZEN // Egy hely + Építészfórum

2023.06.07. 10:51
9

Az ország második leglátogatottabb közművelődési intézménye Szentendre szabadtéri múzeuma, ahol nem csupán megismerhetjük a "kiállított tárgyakat", de magába a miliőbe élhetjük bele magunkat – egy másik világ részesévé válhatunk látogatása során. A Skanzenben nemrég adták át az Erdély épületegyüttes első épületcsoportját is, melyben Torma Tamás és az Egy hely csapata vezet körbe minket.

Az ország második leglátogatottabb közművelődési intézménye Szentendre szabadtéri múzeuma, ahol nem csupán megismerhetjük a "kiállított tárgyakat", de magába a miliőbe élhetjük bele magunkat – egy másik világ részesévé válhatunk látogatása során. A Skanzenben nemrég adták át az Erdély épületegyüttes első épületcsoportját is, melyben Torma Tamás és az Egy hely csapata vezet körbe minket.

Nézőpontok/Történet

GANZ-MÁVAG KOLÓNIA// Egy hely + Építészfórum

2023.05.23. 15:51
9

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

24 lépcsőház, 645 munkás lakás és "egy különösen erős hangulat". Az Egy hely csapata ezúttal a józsefvárosi Tisztviselőtelep szélére látogatott el, a 115 éves Ganz kolónia épületeihez.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk