Pályázatok/Magyar

Tervezd meg Zsámbék arculatát!

1/1

?>
1/1

Tervezd meg Zsámbék arculatát!
Pályázatok/Magyar

Tervezd meg Zsámbék arculatát!

2017.03.06. 09:24

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Zsámbék

Letölthető dokumentumok:

Zsámbék Város Önkormányzata pályázatot ír ki a város információs felületei és tábláinak kialakítására úgy, hogy az egyben a középkor és a jelenkor ötvözete, a romanikáig visszanyúló régmúlt megfogalmazása mai módon. A pályaművek leadási határideje: március 20. 

Arculattervezési ötletpályázat Zsámbék Város információs felületei és tábláinak kialakítására

Zsámbék Város Önkormányzata pályázatot ír ki a város információs felületei és tábláinak kialakítására, amelynek célja, hogy egy átgondolt turisztikai fejlesztési stratégia mentén Zsámbék és a Zsámbéki-medence turisztikai versenyképessége fejlődjön, a tervezett fejlesztéseket összehangolja, és a turisztikai desztinációt egységesen pozícionálja. Az Önkormányzat partnere a munkában a Zsámbéki Medence Idegenforgalmi Egyesülete, amely a VEKOP-1.3.2-15 „Turisztikai szervezetek (TDM) fejlesztése" pályázaton a munkára támogatást nyert el, amelynek keretében a fejlesztési célok megvalósítása idén megindult. Jelen pályázati kiírás e projekt megvalósításának a része.


Pályázati kiírás


1. Az ötletpályázat kiírója
Zsámbék Város Önkormányzata


2. Az ötletpályázat célja
A pályázat Kiírójának elsődleges célja, hogy Zsámbék Város közterületein egy olyan új, egységes vizuális koncepció mentén megfogalmazott információs rendszer alakuljon ki, amely korszerű és mai módon hordozza mindazt a gondolatiságot, amely kifejezi a történelmi múltú város üzenetét önmagáról. Zsámbék meg kíván jelenni a hazai és a nemzetközi turisztikai termékpalettán egy olyan „messziről is jól látható" turisztikai termékkel, amely a hely történelmi múltjára épít, és amely egy középkori színterű kulturális szabadidőparkká teszi. A pályázat kiírója tehát keresi a közterületein megjelenő információs felületek és táblák egységes arculatát úgy, hogy az egyben a középkor és a jelenkor ötvözete, a romanikáig visszanyúló régmúlt megfogalmazása mai módon.


3. Az ötletpályázat tárgya

Az információs táblák mérete, mennyisége és helyszíne:

 1. 2 db 2000 mm (szélesség) x 1450 mm (magasság) méretű térképet tartó táblaszerkezet, amelynek befoglaló mérete nem meghatározott – helyszín: Zsámbék (Romtemplom, Művelődési ház előtt)
 2. 2 db 1000 mm (szélesség) x 750 mm (magasság) méretű térképet tartó táblaszerkezet, amelynek befoglaló mérete nem meghatározott – helyszín: Zsámbék- Zsámbéki-medence (Törökkút, Akadémia utca)
 3. 8 db 500 mm x 1900 mm befoglaló méretű információs táblaszerkezet – helyszín: Romtemplom, Zichy-kastély, Lámpamúzeum, Zárdakert, Török-kút, Barokk Plébániatemplom, Pestis Kápolna, Szent Vendel Domborműves Népi Lakóház

  Az 1., 2. és 3. pont szerinti információs táblák anyaga: A felhasznált anyagok közül kötelezően a kő, mint középkori referencia, a többi anyag használata a pályázóra van bízva.

 4. 3 db utcai irányítótábla a fontosabb látnivalók, szolgáltatók és helyszínek utcanevei számára (két oldalas 5-5 db felirattal)
 5. 2 db utcatáblatípus, amelyek vizuálisan egységesek legyenek, és hordozzák azokat az arculati elemeket, amelyek a többi információs táblán is meghatározásra kerülnek. Az egyik utcatáblatípus a turisztikailag kiemelt területeken jelenjen meg, rajta a turisztikai logóval, a másik utcatáblatípus a település többi utcáján, ahol a logót nem kell megjeleníteni.

A táblák kihelyezését bemutató térképet a 2.sz. melléklet tartalmazza.
Minden információs felület és tábla arculatának kialakításakor a fő prioritás a turisztikai desztinációfejlesztési stratégiában megfogalmazott irányok megtartása és következetes alkalmazása. Az információs felületeken meg kell jelennie a turisztikai logónak. A tervezéshez a pályázat Kiírói és Támogatói felajánlják szakmai segítségüket, szolgáltatva ezzel a pályamunkák alapvető építőelemeit.


4. Az ötletpályázat jellege, formája

A pályázat nyílt ötletpályázat. Az ötletpályázaton díjazottak szerzői jogát a kiíró "megvásárolja", a díjazott ötletek szabadon felhasználhatók, amelyet a pályázó a pályaműve beadásával tudomásul vesz.


5. Az ötletpályázaton való részvétel feltételei, kategóriái

A pályázaton való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet a foepitesz@zsambek.hu emailcímen lehet megtenni a pályázó adatainak megadásával, az 1.sz. mellékelt szerinti adatlap visszaküldésével. A pályázaton való részvétel díjmentes. A pályázaton részt vehet minden szakirányú egyetemi diplomával rendelkező építész és iparművész, illetve minden szakirányú egyetem, diplomával még nem rendelkező, hallgatója.


6. A pályázat lebonyolításának időtáblázata

 1. Tervpályázat meghirdetése: 2017. március 1.
 2. Helyszíni bejárás, kérdések feltevésének határideje: 2017. március 10. 14:00 óra.
 3. Pályaművek beérkezésének határideje: 2017. március 20. 14:00 óra
 4. Pályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2017. április 3. 14:00 óra


7. A pályázat közzététele, elérhetősége

 1. www.zsambek.h
 2. Facebook - Zsámbék Városháza
 3. Facebook - Zsámbék 2030


8. A pályaművek benyújtandó munkarészei, tartalmi követelmények

 1. Koncepció ismertetése rajz, ábra szöveg formájában: helyszíni összefüggések, turisztikai kontextusok bemutatása, technológia, anyagok, inspirációk, innováció, stb.
 2. Helyszínrajz: Az információs felületek elhelyezése, méretétől függően: M = 1:1000, 1:500, 1:200
 3. Jellemző nézetek, legalább M = 1:50, legkevesebb 2 db
 4. Látványtervek típusonként legalább 2 db, tetszőleges technikával
 5. További szabadon választható, a tablókon vagy a műleírásban elhelyezett munkarész a jobb megértés érdekében


9. A pályaművek benyújtandó munkarészei, formai követelmények

A teljes pályázati anyag beadása szabadon választott technikával feldolgozva, kiállításra alkalmas formában, a szerző(k) megnevezésével, magyarázatokkal ellátva a következők szerint történik:

 1. Rajzi munkarészek a 8. pont szerinti tartalommal, egyéb megkötés nélkül, lehetőleg 2 db A1 méretű digitális tablón, PDF formátumban.
 2. Műleírás: A4 méret, PDF formátumban.

A pályaműveket nagy file küldésére alkalmas file-megosztóval kell megküldeni a foepitesz@zsambek.hu emailcímre. A benyújtott pályamű minden oldalán tüntesse fel Zsámbék Város Önkormányzata (3.sz. melléklet), valamint a Zsámbéki Medence Idegenforgalmi Egyesülete (4.sz. melléklet) turisztikai logóját!


10. A pályaművek benyújtása

A pályaművek benyújtása digitálisan történik, nagy file küldésére alkalmas filemegosztóval a foepitesz@zsambek.hu emailcímre. Egy regisztrált pályázó több pályaművet is beadhat.


11. A pályázatok elbírálásának szempontjai

 1. A 2. és 3. pontban megfogalmazott turisztikai stratégiának, a város építészeti karakterének, a kulturális hagyományoknak és a funkcionális szempontoknak való megfelelés.
 2. A fenntarthatóságot segítő formaképzés és anyaghasználat
 3. Az anyaghasználat helyénvalósága és a környezettudatosság szempontjainak való megfelelés.
 4. Környezettudatos design: A környezettel harmonikusan együttműködő magas építészeti minőség.
 5. Költséghatékonyság


12. A Bíráló Bizottság összetétele

 • Horváth László, Zsámbék Város polgármestere
 • Horgos Zsolt, Zsámbék Város alpolgármestere
 • Nagy Nándor, képviselő-testületi tag, Zsámbék Város Képviselő-testülete, grafikus iparművész
 • Jakosáné Palkó Petra, képviselő-testületi tag, Zsámbék Város Képviselő-testülete
 • Zombori László, képviselő-testületi tag, Zsámbék Város Képviselő-testülete, népi iparművész
 • Marthi Zsuzsa, főépítész, Zsámbék Város Önkormányzata
 • Incze Zsolt, fejlesztési projektmenedzser, Zsámbék Város Önkormányzata
 • Russói Tamás, Zsámbéki Medence Idegenforgalmi Egyesület, elnök
 • Racsmány Dömötör, Zsámbéki Medence Idegenforgalmi Egyesület, titkár
 • Őri Szilvia, Zsámbéki Medence Idegenforgalmi Egyesület, projektmenedzser
 • Holnapy D. Márton, plébános, Premontrei Rend, okl. építészmérnök


13. A pályázat díjazása

Az első helyezett nettó 100.000,-Ft pénzdíjazásban részesül. A pályázaton induló, és a kiírásnak megfelelő tartalmú és minőségű pályaművet benyújtó pályaművek szerzői elismerő oklevelet kapnak és kisebb ajándékban részesülnek, max 1000,-Ft értékben.


14. A pályázat eredményhirdetése

Pályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2017. április 3. 14:00 óra. A pontos helye később kerül kihirdetésre, melyről minden regisztrált pályázó értesítést kap.

A tervpályázati kiírás és a mellékletek innen tölthetőek le.

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk