Közélet, hírek

Tisztújító Közgyűlést tartott a MUT

1/1

?>
1/1

Tisztújító Közgyűlést tartott a MUT
Közélet, hírek

Tisztújító Közgyűlést tartott a MUT

2015.12.22. 12:44

Három év után ismét elérkezett az idő a Magyar Urbanisztikai Társaság tisztségviselőinek újraválasztására. Hosszas szervezést, és egy sikertelenül összehívott közgyűlést követően végül 2015. december 18-án, a karácsonyi ünnepséget és a Diplomadíj átadót megelőzően került sor a választásra. 

A tagok a MUT székházában összehívott rendkívüli Tisztújító Közgyűlés keretein belül adhatták le szavazataikat.

A szavazatszámlálás alapján összesen 31 érvényes szavazólapot dobtak a jelenlévők az urnába, melyek eredményeképp az új Elnökség a következő tagokkal képviselteti magát:

Elnök: Körmendy Imre (30 szavazat)

Alelnökök: Alföldi György (30 szavazat)
Kocsis János Balázs (30 szavazat)

Elnökségi tagok:
Arató György (29 szavazat)
Csaba Ders (29 szavazat)
Koszorú Lajos (25 szavazat)
Kurenkov Vjacseszláv (19 szavazat) - póttag
Ongjerth Richárd (25 szavazat)
Szaló Péter (30 szavazat)
Zábránszkyné Pap Klára (25 szavazat)

ESZB tagok:
Béres István (30 szavazat)
Czakó Imre (30 szavazat)
Kolundzsija Gábor (30 szavazat)
Sólymosné Vasi Ildikó (30 szavazat)
Udvaryné Nánay Éva (30 szavazat)


Az új Elnökség a választást követően haladéktalanul összehívta alakuló ülését, amelynek elsődleges napirendi pontja a Társaság jövőjéről való közös gondolkodás volt. A hatékonyságának növelése és az urbanisztika, mint tudás minél szélesebb körben való elterjedésének serkentése érdekében az új elnökség számos olyan pragmatikus célt tűzött ki maga elé, amely frissítést hoz a városkutatás, városfejlesztés szakterületébe.

Egyik elsődleges célként Körmendy Imre elnök úr a Társaság fiatalítását nevezte meg, ami aktív, friss tudással rendelkező, és a trendeket ismerő szakemberek toborzásán, felvételén keresztül valósítható meg. Ennek kapcsán az elnökség további célként a dinamikus szervezeti működés fellendítését jelölte ki, valamint a tevékenységek, projektek, és a MUT által képviselt professzionalizmus ötvözése is a rövid távú tervek között szerepel.

A MUT teljes Tagsága és a Titkárság az új Elnökségnek sikeres és tartalmas tisztségviselést kíván, és bizakodóan néz elébe a következő három éves időszaknak!


forrás: MUT


Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk