Programok

Építész Mustra ’17 kiállításmegnyitó és afterparty

1/1

1/1

Építész Mustra ’17 kiállításmegnyitó és afterparty
Programok

Építész Mustra ’17 kiállításmegnyitó és afterparty

2017.11.02. 12:36

Eseményinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Helyszín:
MÉSZ Kós Károly terem

Cég, szervezet:
Hello Wood

Esemény kezdete:
2017.11.03. 17:30
Esemény vége:
2017.11.03. 20:50

A Tokaji borvidéken megrendezett Hello Wood Építész Mustra ‘17 összegyetemi alkotófesztivál projektjeiből látható kiállítás november 4-től 17-ig látogatható a MÉSz-székház Kós Károly termében. A megnyitó, egyben a tábor afterparty-ja november 3-án, este hatkor kezdődik; a nyári hangulat megidézésnek jegyében projekt beszámolókkal, kisfilm-vetítéssel és persze tokaji borokkal.

A megnyitót követően fellép a táborban megalakult Mustars Masterz formáció és a vérbeli építészekből álló b4öff zenekar.

Kiállítást megnyitja: Kolossváry Ivett, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács kommunikációs referense, valamint Pozsár Péter, a Hello Wood társ-alapítója

A táborról:

2017 nyarán az ország összes építészképzéséről és a Magyar Képzőművészeti Egyetemről összesen 150 diák, illetve a hazai építészeti oktatás legjavát képviselő, díjnyertes építész kapcsolódott be a Tokaji borvidék megújulását övező közös gondolkodásba, és épített fel 11 projektet a régió 7 településén. Először fordult elő, hogy a Hello Wood programját az összes résztvevő egyetem beépítette a tantervébe. Az oktatási program célja az, hogy a fiatalok és vezetőik ráhangolódjanak a helyi jellegzetességekre - az egyedülálló adottságokra, természeti-, kulturális- és épített örökségre, évszázados hagyományok ápolása mellett, a megújulásra való törekvésére, a bor és az építészet kapcsolatára - és az Y-generáció friss ötleteivel bővítsék a régió megújulásának gondolatvilágát.

Résztvevő egyetemek:

  • Budapesti Műszaki Egyetem
  • Budapesti Metropolitan Egyetem
  • Debreceni Egyetem
  • Magyar Képzőművészeti Egyetem
  • Moholy-Nagy Művészeti Egyetem
  • Pécsi Tudományegyetem
  • Soproni Egyetem – Alkalmazott Művészeti Intézet
  • Széchenyi István Egyetem
  • Szent István Egyetem – Tájépítészeti és Településtervezési kar
  • Szent István Egyetem - Ybl Miklós Építéstudományi Kar

A kiállítás a Hello Wood szervezésében, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács támogatásával, a Magyar Építőművészek Szövetsége közreműködésével valósul meg. A megnyitó minőségi tokaji borairól a Grand Tokaj gondoskodik.

Megnyitó időpontja: 2017. november 3., 18:30
Helyszín: MÉSz-székház, Kós Károly terem

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk