építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Építészet és aktivizmus - építész embe® a KÉK-ben: Kapy Jenő, Kristin Faurest és Marthi Zsuzsa

Építészet és aktivizmus: vajon épített környezetünk tervezése és alakítása során mit és hogyan tehet a szakértő (tervező, építész, tanácsadó, kommunikátor, stb.) azért, hogy lehetőleg minél többféle érdek – beleértve a hosszú távú fenntarthatóság és a helyben lakók érdekeit is – érvényesülni tudjon?
A december 8-i, Bardóczi Sándor és Pásztor Erika Katalina által vezettt beszélgetés hangfelvétele

Az építész embe® kerekasztalt 2008. december 8-án este a KÉK-ben azzal indítottuk, hogy hol van a szakma helye, mit és hogyan képviseljen egy sokdimenziós, összetett és sokféle érdek súrlódását magában foglaló folyamatban. Erről beszélgettünk Kapy Jenő építésszel, Kristin Faurest tájtervezővel és Marthi Zsuzsa várostervezővel. Kapy Jenő tanárként és építészet elmélettel és módszertannal foglalkozó tervezőként, Kristin Faurest egyetemi oktatóként és aktivistákat segítő tervezőként, illetve Marthi Zsuzsa tervezőként és tanácsadóként valamennyien sikeresen keresik a gyakorlatban használható új módszereket.

Bardóczi Sándor, Kristin Faurest, Marthi Zsuzsa
Kristin Faurest, Marthi Zsuzsa

Az estet több érdekes és figyelemre méltó hozzászólás gazdagította, így kezdünk abba is belejönni, hogy milyen legyen egy jó beszélgetés. Építész, aktivista, szociológus, művész, újságíró, egyetemi hallgató - szerencsére egyre többen vagyunk, akiket érdekel, hogy mi van ma az aktív környezet-alakítók fejében. A kb. kétórás beszélgetés teljes hanganyaga itt meghallgatható, illetve letölthető.

Marthi Zsuzsa, Kapy Jenő
Kapy Jenő
építész embe® - kerekasztal, KÉK - 2008. december 8.fotó: VM

6 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »