Gastro Design Award 2017 - ahogy még sosem láttad
Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázati munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja – ezek a GastroDesign fő szempontjai. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára. Nevezni június 30-ig lehetséges.
Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázati munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja – ezek versenyünk főbb szempontjai, amelyek alapján meghirdetjük idei GastroDesign versenyünket, amelyen hazai szállodák, éttermek, kávéházak, bárok, bisztrók, sörözők, csárdák valamint szállodák kisebb-nagyobb vendéglátóegységei vehetnek részt.
A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára, a vendéglátó ipari kommunikációban alkalmazott vizuális, design és belsőépítészeti elemek minőségének kiemelt szerepére, és arra, hogy a vendégoldal területéről mennyire fontos és meghatározó az adott vendéglátóegység megjelenése.
Amiben idén más lesz ez a verseny: annyira sikeressé vált ez a programunk - melyet a kezdetek óta a Turizmus Trend és Vendég & Hotel szaklap égisze alatt hirdetünk meg -, hogy híre ment külföldre is. A világon ismert és elismert, nemzetközi szakértőket hívhattunk idén a zsűri tagjai közé, akik a hazai szakmédia képviselőivel közösen bírálják majd el a beérkezett pályamunkákat. A pályázati időt meghosszabbítottuk, most kereken két hónap áll rendelkezésre a pályázóknak, hogy összeállítsák és beadhassák pályamunkáikat.
És idén először a Terv-Concept kategória indításával lehetőséget adunk fiatal, pályakezdő tervezőknek, belső építészeknek, designereknek, hogy bemutatkozzanak munkáikkal a nemzetközi és hazai zsűrinek, megismerjék a nevüket, első munkáikat, stílusukat.
Tavaly olyan jól sikerült az őszi díjátadó rendezvényünk, hogy idén sem adjuk alább: exkluzív körülmények közt rendezzük a gálavacsorával, zenés-táncos programmal egybekötött díjátadót.
Két főkategóriában várjuk a nevezéseket: Gastro és Szálloda témában. Ezeken belül alkategóriákat jelöltünk ki a belsőépítészet és a design területén.
Részletes információ és versenykiírás a gastrodesignaward.hu honlapon.
A zsűri
A zsűri elnöke:
- Varró Zoltán designer, belsőépítész, VarroDesign
A zsűri tagjai:
- Adele Gutman, USA, New York, Library Hotel Collection, Vice President
- Monica Ortiz, Mexikó, Rosewood Mayakoba Resort, Director
- David Mulin, Franciaország, St. Reggis Hotel Punta Mita, F ß B Director
- Katusák Péter, Dubaj, W Hotel Dubai, General Manager
- Martinkó József, Octogon építészeti magazin, vezető szerkesztő
- Pásztor Erika Katalina, epiteszforum.hu, főszerkesztő
- Bakody Katalin, magyarországi JAB Csoport, igazgató
- Ács Erzsébet, Lakberendezők Országos Szövetsége, elnök
- Krémer Julianna, PPH Média, művészeti vezető
- Szigeti Péter, PPH Media, tartalomfejlesztési vezető
- Vágó Ágnes, Vendég & Hotel, felelős szerkesztő