építészet : környezet : innováció

Interaction Architecture 2011 | Austria | Hungary

kezdés: 2011. május 17. CEST 18:00vége: 2011. május 27. CEST 21:00
Az osztrák-magyar építészeti kapcsolatokat bemutató „Interaction Architecture 2011 | Austria | Hungary” pályázat nyertes építészei és munkái vándorkiállítás keretében kerülnek bemutatásra, hazánkban elsőként 2011. május 17-27. között, a Gödör Klubban. Megnyitó: 2011. május 17-én 18 órakor.

Az osztrák-magyar építészeti kapcsolatokat bemutató „Interaction Architecture 2011 | Austria | Hungary” pályázat nyertes építészei és munkái vándorkiállítás keretében kerülnek bemutatásra, hazánkban elsőként 2011. május 17-27. között, a Gödör Klubban. A 19 nyertes pályaművet egy épített installáción keresztül ismerhetik meg az érdeklődők.

A kiállítás megnyitójának különlegessége, hogy a bécsi építész, Veronika Mayerböck, és az argentin-osztrák származású Gisela Heredia kortárs tánc performance-t adnak elő. A “Living Rooms. Chronologies of Space” című előadás egyszeri és megismételhetetlen, a koreográfia a szabadtéri teraszon elhelyezett kiállítási installáció és a gödör teraszok által inspirálva a május 17-i megnyitóra készült. Az estét DJ Nizar (Tilos Rádió), azaz Bőczen Árpád osztrák és magyar zenékből alkotott textúrái egészítik ki.

Az ”Interaction Architecture 2011 | Austria | Hungary” vándorkiállítás több osztrák és magyar városba is eljut, képviselve a közös értékeket. A tervezett helyszínek: Bécs, Graz, Innsbruck, Győr, Pécs és Debrecen.

megnyitó: 2011. május 17. 18.00 óra (esőnap május 18.)
helyszín: Gödör Klub, szabadtéri terasz (Budapest V., Erzsébet tér)

A kiállítás megnyitja: Winkler Nóra

Köszöntőt mond:
dr. Michael Zimmermann
- budapesti osztrák nagykövet
dr. Szaló Péter - Magyar Köztársaság Belügyminisztériuma, Településrendezési és Építésügyi helyettes államtitkár, az "Interaction Architecture" védnöke

"Living Romms, Chronologies of Space"
Kortárs tánc performance
Veronika Mayerböck (A) és
Gisela Heredia (ARG / A) előadásában

"Építs házat!"
DJ Nizar (Tilos Rádió), azaz Bőczén Árpád osztrák és magyar zenékből alkotott textúrái

További információ: architekten.hu

A kiállítás május 17-től május 27-ig látható a Terasz Galériában, minden nap 16 – 21 óráig

 

Kapcsolódó oldal: 

Kihirdették az Interaction Architecture 2011 pályázat nyerteseit

 

vélemény írásához jelentkezzen be »