építészet : környezet : innováció

Kérdőív a BIM magyarországi alkalmazásáról

A Lechner Tudásközpont készített egy átfogó kérdőívet annak érdekében, hogy az építőipari szereplők - a tervezők és kivitelezők mellett a beruházók, projektmenedzserek, gyártók, üzemeltetők - minél szélesebb körű részvételével az eddigieknél teljesebb képet kapjon a BIM magyarországi alkalmazásának jelenlegi állapotáról. Kitöltésre fel!

Az épületinformációs modellezés (BIM) építőipari terjedésének fontosságát mutatja, hogy a közelmúltban számos kérdéssor, piaci felmérés látott napvilágot, amelyek a BIM alkalmazásának különböző aspektusait vizsgálták. Az eddigi kérdéssorokat is megismerve a Lechner Tudásközpont készített egy átfogó kérdőívet annak érdekében, hogy az építőipari szereplők minél szélesebb körű részvételével az eddigieknél teljesebb képet kapjon a BIM magyarországi alkalmazásának jelenlegi állapotáról. A kérdőív sajátossága, hogy a tervezők és kivitelezők mellett az építési projekt életciklusainak további szereplőit is megszólítja - beruházók, projektmenedzserek, gyártók, üzemeltetők -, illetve igyekszik a korábbiaknál mélyebben felmérni a projektrésztvevők BIM-mel kapcsolatos véleményét, tapasztalatait, problémáit.

A kérdőívet itt lehet kitölteni.

A kérdőívek kitöltése teljesen anonim, az eredmények a feldolgozást követően - várhatóan 2017 augusztusában - nyilvánosan is közlésre kerülnek, illetve jelentősen hozzájárulnak a Lechner Tudásközpont vezetésével készülő BIM irányelvek tartalmi kidolgozásához. A visszajelzések alapján könnyebben tervezhetővé válnak a BIM bevezetésének lépései, meghatározhatók a technológiával kapcsolatos ismereti hiányosságok és erősségek, illetve elérhető célok tűzhetők ki.

 

Lechner Tudásközpont

7 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »