Pályázatok/Magyar

Kerepesi úti Sportpark fejlesztése tervpályázat

1/1

helyszín

helyszín
helyszín
1/1

helyszín

Kerepesi úti Sportpark fejlesztése tervpályázat
Pályázatok/Magyar

Kerepesi úti Sportpark fejlesztése tervpályázat

2017.02.17. 08:53

A Kerepesi úti Sportpark fejlesztésének célja, hogy helyet adjon a 2019. évi Maccabi Európa Játékok (továbbiakban EMG2019 vagy Esemény) központi rendezvényeinek, sportversenyeinek, kulturális és közösségi programjainak. Beérkezési határidő: 2017. április 14. 14:00.

Az Esemény utáni utóhasznosítási időszakban a Kerepesi úti Sportpark fejlesztése eredményeképpen megvalósult létesítmények elsősorban az utánpótlás-nevelést szolgálják majd, valamint a versenysport és szabadidősport fontos helyszínei lehetnek, miközben a környékbeli, városi lakosság számára is kiváló lehetőségeket nyújthatnak a szabadidő eltöltéséhez. A fejlesztés eredményeként születő Kerepesi úti Sportpark az EMG2019 lebonyolításával, majd az Eseményt követő utóhasznosítás révén egyszerre szolgálja számos sportág edzés- és versenylehetőségeit, különféle sportágak utánpótlás-nevelését, nyitott funkciói és sportpályái pedig a kerület, a környék lakóinak sport és szabadidős tevékenységeit is.

A fejlesztés megvalósítása több, társadalmi szempontból is kiemelt feladat megoldását biztosítja: − a Kormány által is támogatott Esemény sikeres megvalósítása, − városfejlesztési célok megvalósítása, barnamezős terület újrahasznosítása, nyitott működésű, a sport és szabadidős igényeket szolgáló polgári, városi környezet kialakítása játszóterekkel, szabadtéri sportfelületekkel, − utóhasznosításként olyan, az utánpótlás-nevelést és a verseny- és szabadidősportot szolgáló létesítmények létrehozása, kapcsolódó orvosi szolgáltatásokkal és technikai környezettel, amely létesítmények a 2024-es Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok budapesti megrendezése esetén kiváló edzéshelyszínek, kiegészítő sportterületek lehetnek, akár szállás és egyéb kiszolgáló funkciókat is biztosítva.

Az Esemény sikeres megvalósításának alapvető feltétele a Kerepesi úti Sportpark létesítményeinek az Esemény lebonyolításának kezdőidőpontjára történő megvalósítása, melyhez központi költségvetési forrásból megvalósuló beruházás lebonyolítása szükséges. Az Esemény sikeres megvalósítása fontos üzenet nem csupán az Eseményen terezetten részvevő közel 3.000 sportoló és a nagyszámú kísérő, de az európai sport és kulturális élet, a zsidó közösségek, de szélesebb értelemben az európai politika és közvélemény felé is. Emellett az Esemény annak lebonyolítási időszakában is újabb fizetőképes látogatókat vonzhat Budapestre, hozzájárulhat a turizmus további növekedéséhez. Az Esemény hagyományai, valamint az Európai Maccabi Szövetség elvárásai szerint egy olyan központi helyszínt szükséges biztosítani, ahol az Esemény sportversenyei jelentős része megrendezésre kerülhet, valamint a biztonsági elvárásoknak is megfelel a terület.

 

helyszín
1/1
helyszín


A tervpályázat ajánlatkérője

Magyar Testgyakorlók Köre Budapest
Cím: 1087 Budapest, Salgótarjáni út 12-14.


A tervpályázat lebonyolítója

MÉK Koordinációs és Logisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.
1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.

 

A tervpályázat tárgya és célja

„Kerepesi úti Sportpark fejlesztése”
nyílt, titkos
építészeti tervpályázat

 

A tervpályázat fajtája, formája

a) A tervpályázat fajtája: NYÍLT, TITKOS
b) A tervpályázati eljárás formája: egyfordulós tervpályázat
c) A tervpályázat lebonyolítása
− a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.),
− a tervpályázati eljárásokról szóló 310/2015.(X. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet),
− valamint a jelen tervpályázati dokumentáció előírásai szerint történik.

 

A tervpályázat lebonyolításának időrendje

  • Tervpályázat megjelentetése a MÉK és az ajánlatkérő honlapján (tervezett időpont, de legkésőbb a tervpályázat hirdetményének megjelenésekor): 2017. február 15. (szerda)
  • A helyszíni szemle időpontja: 2017. február 20. (hétfő) 14:00
  • A kérdések feltevésének határideje: 2017. február 23. (csütörtök) 23:59
  • A kérdésekre adott válaszok határideje: 2017. március 2. (csütörtök)
  • A pályaművek beérkezésének határideje (az ajánlatkérő kifejezetten felhívja a figyelmet arra, hogy a pályaműveK beérkezési határidejét a Korm. rendelet 22.§ (2) bekezdée szerint határozta meg, a pályamű benyújtása időpontjának a pályamű 1.9-es pontban meghatározott helyre történő beérkezésének időpontját kell tekinteni!): 2017. április 14. (péntek) 14:00 óra
  • A tervpályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása: 2017. május 2. (kedd) 16.00 óra
  • A tervpályázat nyilvános bemutatása: 2017. június 12-ig
  • A díjazásban vagy megvételben nem részesült pályaművek visszaadása: 2017. július 17-ig

 

A tervpályázaton való részvétel feltétele a Magyar Építész Kamara honlapján történő regisztráció. A regisztráció ingyenes, határideje legkésőbb: 2017. április 14. 14.00.

A teljes pályázati kiírás itt érhető el.

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk