Közélet, hírek

Liftek és korszerűsítés a hármas metró vonalán

1/1

forrás: Wikipedia

forrás: Wikipedia
forrás: Wikipedia
1/1

forrás: Wikipedia

Liftek és korszerűsítés a hármas metró vonalán
Közélet, hírek

Liftek és korszerűsítés a hármas metró vonalán

2017.08.16. 09:30

Az aktuális tervek szerint a már jelenleg is felvonóval rendelkező két megálló mellett a rekonstrukciót követően további tízet fognak akadálymentesíteni. Hat északi állomás felújítását a Strabag végezheti el, a munkálatok várhatóan október-november táján kezdődhetnek.

További tíz megállóban terveznek lifteket felszerelni a 3-as metróvonalon - olvasható Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkárának kedden a parlament honlapján megjelent írásbeli válaszában. Az NFM államtitkára a jobbikos Vágó Sebestyén írásbeli kérdésére válaszolva kiemelte: a 3-as metróvonal felújítása során a szakemberek részletesen vizsgálták az akadálymentesítés lehetőségeit. A teljes körűen akadálymentesíteni kívánt állomásokat egy komplex mutató alapján, az utasforgalmat, a felszíni alternatív közlekedési útvonalakat és az elérhető közintézményeket figyelembe véve választották ki. 

Az aktuális tervek szerint a már jelenleg is felvonóval rendelkező két megálló (Árpád híd, Kőbánya-Kispest) mellett a rekonstrukciót követően további tíz megállót fognak lifttel felszerelni - írta Fónagy János. Kitért arra is, hogy a rekonstrukció ideje alatt a tárca és a főváros arra törekszik, hogy a "felszíni forgalmi rendszer optimalizálásával" a mozgáskorlátozott utasok számára is elérhetővé és megközelíthetővé váljon valamennyi metróállomás. A fejlesztésekkel még nem érintett állomások jövőbeni akadálymentesítését kiemelt feladatként kezeli a minisztérium.

A BKV kedden az MTI megkeresésére azt közölte: a Strabag újíthatja fel a 3-as metróvonal hat északi állomását 24,1 milliárd forintból. A Strabag az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd és a Dózsa György út metróállomások korszerűsítését végzi, a munkálatok pontos ütemezését a szerződés aláírása után kezdik meg. A tervek szerint a felújítás várhatóan október végén, november elején kezdődik.

forrás: MTI

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk