Design/Formatervezés

Miele GasztroTúra

1/10

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

?>
Miele GasztroTúra
?>
Miele GasztroTúra
?>
Miele GasztroTúra
?>
Miele GasztroTúra
?>
Miele GasztroTúra
?>
Miele GasztroTúra
?>
Miele GasztroTúra
?>
Miele GasztroTúra
?>
Miele GasztroTúra
?>
Miele GasztroTúra
1/10

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra

Miele GasztroTúra
Design/Formatervezés

Miele GasztroTúra

2015.06.26. 13:32

Cikkinfó

A Design rovatot támogatja a 

Földrajzi hely:
Budapest, Magyarország

Egész napos GasztroTúrát szervezett a Miele, melynek keretein belül olyan budapesti helyekre vitte látogaóit, ahol minden nap az ő technológiájukat használják. A helyszín az Édesem cukrászda, a Sarki fűszeres, a Béterv Lakásétterem, és a Casa Pomodoro volt. 

A Miele 1899 óta az első osztályú termékminőség és a német mérnöki precizitás,és az erőforrás-kímélő gyártási módszerek megtestesítője. A vállalat „mindig jobban" filozófiáját hazánkban is egyre többen ismerik és tapasztalják meg. Azért, hogy a Miele a konyhagépeinek tudását és hatékonyságát testközelből is bemutassa, egy egész napos GasztroTúrát szervezett, melyen a sajtó képviselőit azokra a trendi, romantikus és magas szakmai színvonalat képviselő budapesti helyekre kalauzolta el, ahol nap mint nap a Miele technológiáit felhasználva készülnek a finomságok a vendégek legnagyobb örömére.

A tökéletes eredményről a Miele készülékei gondoskodnak: a sütők esetében az exkluzív kialakítás rendkívüli funkcionalitással párosul. Könnyedén készíthetőek a fogások, hiszen az automatikus programok és az egyedülálló sajátosságok garantálják a sikert. A Miele főzőlapok nem csak a legmagasabb szintű kényelemmel és biztonsággal győzik meg a felhasználókat, innovatív technológiáik is páratlanná teszik őket.


Miele GasztroTúra
2/10
Miele GasztroTúra




A gasztroélményeket kínáló eseményt még különlegesebbé tette, hogy az állomások közötti mobilitást a Mercedes-Benz biztosította. Az automobil márka mottója így hangzik: A legjobbat vagy semmit! Ezért is fogadta el a Mercedes-Benz a háztartási készülékek terén különleges minőséget képviselő Miele felkérését, hogy vegyen részt az eseményen. A két vállalat közötti együttműködés hosszú évekre nyúlik vissza, mivel számos gasztro- és életmód rendezvényen képviselték együtt már korábban is a nem mindennapi prémium minőséget.

A GasztroTúra állomásain ízletes fogások és hozzá illő italok várták a vendégeket.

Édesem – a „kortárs házias" cukrászda

Az Édesem cukrászda 3 hónappal ezelőtti megnyitása óta várja az édesszájúakat. A Mielével egészen a kezdetek óta folyamatos az együttműködés, az édességek házias jellegéhez pedig két Miele sütő is hozzájárul.
Menü: Fahéjas csiga, Granola mézes görög joghurttal

Sarki Fűszeres – a békebeli hangulatot idéző csodálatos éléskamra

A Sarki Fűszeres és a Miele együttműködése 2015 elején kezdődött. A közös rendezvények, főzőestek és kóstolók mellett több nagyszabású projekt is tervben van, miközben készülnek a finomságok a Miele sütőjében, illetve a WOK és indukciós főzőlapján.
Menü: Sarki&TüTü Brunch, Sajtos Omlett (indukciós főzőlap), TüTülimonáde, Kávékóstoló

A Sarki Fűszeresnél a résztvevők találkozhattak Bódis Boglárkával, az idei Év női divattervezőjének járó díj tulajdonosával, aki az Elysian márka alapítója.


Miele GasztroTúra
5/10
Miele GasztroTúra


 

Béterv lakásétterem – egy hely, ahol minden az illatok körül forog

Bíró Botond Boldizsár 2012-ben találkozott először a Miele készülékeivel, és e találkozás rendkívül meggyőző volt. Olyannyira, hogy Béterv lakáséttermét pár hónappal később Miele konyhagépekkel nyitotta meg. A Miele és a Béterv együttműködése azóta is töretlen, a Miele Főzőiskola vendégei például havonta találkozhatnak a parfümséf illatvacsoráival.

Menü: Citromos bazsalikomos avokádóleves kókusztejjel
Párolt tilápia tonkababos balzsamecet redukcióval – nyers cukkini sushi quinoaval sárgarépával és zellerszárral

Bortársaság - Borsuli – szenvedéllyel és ízléssel a borról
A Bortársaság története 1993-ig nyúlik vissza, az azóta eltelt években országszerte sorra nyíltak a társaság üzletei, ahol különleges és kézműves borok várják a nemes italok kedvelőit. A borok esetében kiemelten fontosak a megfelelő tárolási körülmények, a Bortársaság tulajdonosai ehhez a Miele bortemperáló készülékeit választotta.


Borlap: Konyári Lolipop Rosé, Balaton: Üdítő, nyárias gyöngyőzőbor. Ideális kezdésnek, szomjoltónak a melegben. Matua Sauvignon Blanc, Marlborough, Új-Zéland: Nagyon intenzíven gyümölcsös, zöldfűszeres, komplex Sauvignon Blanc. A világ leghíresebb Sauvignon Blanc területéről. Weninger Pinot Noir, Sopron: Könnyedebb testű, bogyós gyümölcsös vörösbor. Nagyon jó nyári választás. Biodinamikus borászat. Szeleshát Cabernet Franc, Szekszárd: Testesebb, fűszeres, intenzív vörösbor. Érett tanninokkal. Nagyon jó példa arra, hogy miért különösen jók a magyar cabernet Franc-ok.


Miele GasztroTúra
8/10
Miele GasztroTúra



Casa Pomodoro – élménykonyha nemzetközi ízekkel

A zseniális ötlet, hogy a paradicsomot hozzáadják a tésztához és a pizzához, nemcsak a nápolyiak több generációját tette boldoggá, hanem mindenkit, aki szereti és értékeli az olasz konyhát" – olvashatjuk Gianni Pomo D’oro éttermének étlapján, amely a nevét pontosan innen kapta: a pomodoro ugyanis olaszul paradicsomot jelent. Gianni Annoni a Miele konyhai készülékek mellett tette le a voksát. Elmondása szerint a Miele készülékeket elég csak bekapcsolni és beállítani, majd nyugodtan csinálhatunk mellette bármi mást, a készülő étel felől nyugodtak lehetünk. Másik érve, hogy a Miele egészségesebb főzési technikákat is nyújt, ami mai világunkban kiemelkedő szerepet játszik.

Menü: Aperitivo - Vendégváró falatok, Aranchini rizsgolyók, Szicília töltött focacchia sütőben kelesztett, Pecorini sajtfelfújt házi paradicsom lekvárral, Lazachab kapros citrusöntettel, Pasta della Casa: Házi scalatelli tészta garnélarákos datterino paradicsomos ragúval forgatva, Dolce Vita – Desszert, Cannoli – tésztarolád ricottakrémmel töltve,Csokoládétorta, ahogy a nagyim csinálta alla Alaessandro

Rendszeresen megrendezésre kerülő tematikus eseményeink között mindenki megtalálja a kedvére valót: https://miele.hu/hu/rendezvenyek/


 




forrás: sajtóanyag


Vélemények (0)
Új hozzászólás
Nézőpontok/Történet

A Salgótarjáni utcai zsidó temető // Egy hely + Építészfórum

2024.03.20. 14:15
9:15

Idén lesz 150 éves Budapest legkülönlegesebb zsidó temetője. Tervezett ide monumentális síremlékeket és ravatalozót Lajta Béla, és számos nagy múltú zsidó család tagjait temették itt el, melyek közül méretében kiemelkedik a Hatvany-Deutsch család mauzóleuma. A temetőt az 50-es években bezárták; különleges hangulatát az ősi motívumokat és modern formákat ötvöző síremlékek, és az azokat fokozatosan visszahódító természet dzsungele adják.

Idén lesz 150 éves Budapest legkülönlegesebb zsidó temetője. Tervezett ide monumentális síremlékeket és ravatalozót Lajta Béla, és számos nagy múltú zsidó család tagjait temették itt el, melyek közül méretében kiemelkedik a Hatvany-Deutsch család mauzóleuma. A temetőt az 50-es években bezárták; különleges hangulatát az ősi motívumokat és modern formákat ötvöző síremlékek, és az azokat fokozatosan visszahódító természet dzsungele adják.

Design

Premontrei templom, Ócsa // Egy hely + Építészfórum

2024.03.20. 14:14
8:50

800 éve épült Magyarország egyik legszebb román kori erődtemploma, a premontrei bazilika. Az Egy hely új részéből többek között kiderül, hogy miként alakult a román, gótikus és barokk stíluselemeinek keveredése, és hogy milyen filmes produkciók díszleteiként szolgált.

800 éve épült Magyarország egyik legszebb román kori erődtemploma, a premontrei bazilika. Az Egy hely új részéből többek között kiderül, hogy miként alakult a román, gótikus és barokk stíluselemeinek keveredése, és hogy milyen filmes produkciók díszleteiként szolgált.