építészet : környezet : innováció

Pályázat bemutató a Lőcse Szőlőbirtok és Pincészet Kft. (Béres Csoport) rendezésében

Ferencz István mutatta be az Erdőbényei borászat pályaműveit.

Korábban már ismertettük a meghívásos tervpályázat eredményét a tokaj-hegyaljai Erdőbényén megépítendő borászati feldolgozó és vendégfogadó épületegyüttesére. „Az Építészet Hónapja – 2003” rendezvénysorozat keretében a Lőcse Szőlőbirtok és Pincészet Kft. szakmai nappal egybekötött kiállításon mutatta be a pályaműveket, köztük a győztes Anthony Gall munkáját.

 

Ifj. Dr. Béres József a rendezvényen elmondta: „Bár a Béres Csoport fő tevékenységének továbbra is a gyógyszergyártást és -forgalmazást tekinti, eltökélt szándékunk, hogy nemzeti és szakmai elkötelezettséggel erősítsük a tokaji bor, Tokaj-Hegyalja és Magyarország kedvező hazai és nemzetközi megítélését. A Lőcse Szőlőbirtok és Pincészet célkitűzése egy középméretű borászat megteremtése oly módon, hogy a modern, ám tradíciókra is építő, magas minőségű tokaji borok készítése mellett kötelezi el magát. A Béres Csoport Erdőbényén – elsődlegesen a Lőcse Szőlőbirtok és Pincészeten keresztül – olyan jelenlétre törekszik, ahol nem kizárólag az üzleti tevékenységre koncentrál, így a célkitűzések között szerepel a gyönyörű fekvésű település még élő hagyományainak (pl. hordókészítés) ápolása, a kulturális élet felpezsdítése.”


A pályaműveket Ferencz István DLA, Ybl-díjas építész, egyetemi tanár vetítéssel kísért, hangulatos előadásban méltatta. A versenypályázatra Bodonyi Csaba, Ekler Dezső, Fábián Rigó Tamás, Anthony Gall, Janáky István, Salamin Ferenc és Sugár Péter építészeket és munkatársaikat hívta meg a Lőcse Szőlőbirtok és Pincészet.

A szakmai bemutató végén a pályázó építészirodák és a Lőcse Szőlőbirtok és Pincészet főborásza, Bárdos Sarolta kötetlen beszélgetésen válaszolt a felmerült kérdésekre.

vélemény írásához jelentkezzen be »