építészet : környezet : innováció

Pataki Ferenc kapta az idei Év Főépítésze Díjat

Tizennegyedik alkalommal került átadásra a Nagykanizsa megyei jogú város és az Országos Főépítészi Kollégium által 2000-ben megalapított „AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ”. Évente két kategóriában adományozható elismerés. AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ-at aktív főépítész, míg A FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ-at a szakmáját hosszú ideje gyakorló, illetve nyugdíjba vonuló/vonult kiváló főépítész kapja.

2013-ban „FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ”- at vehetett át

ARATÓ ANDRÁS ISTVÁN okleveles építészmérnök, ny. Észak-alföldi állami főépítész több évtizedes színvonalas állami (területi) és megyei főépítészi munkásságáért, amelyet a szakma számára a felkészültség, a korrektség és a kitartás jellemzett; az Észak-Alföld lelkiismeretes településrendezési, építészeti gondozásáért, becsületes, példamutató emberi magatartásáért; szemléletformáló, tudatosságnövelő szakmai munkája a magyar urbanisztikában is példamutató.

Arató András István, Pataki Ferenc, Páli Zsuzsanna

PÁLI ZSUZSANNA okleveles építészmérnök, Dunaújváros és Székesfehérvár Megyei Jogú Városok, valamint Fejér megye korábbi főépítésze
a közigazgatásban, az önkormányzatok érdekében kifejtett kimagasló, példaértékű, magas színvonalú megyei és városi főépítészi munkájáért, melyet lelkiismeretesen, a köz szolgálatáért felelősséggel látott el; teljes főépítészi/építészi munkásságával példát adott a harmonikus, értékelvű településfejlesztés-rendezés humánus, szakmailag elkötelezett útjáról.

2013-ban „AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ”- at kapott

PATAKI FERENC okleveles építészmérnök, Szolnok Megyei Jogú Város főépítésze, a szakmai társadalom és az önkormányzat megelégedésére végzett két évtizedes főépítészi munkásságáért, mely a településrendezés terén megkerülhetetlen igazodási pont a régió főépítészei számára; a városkép, a városközpont, a Tiszapart pozitív változásaiért, amely főépítészi munkáját dicséri.

A Díjakat Nagykőrösön, 2013. augusztus 29.-én a XVIII. Országos Főépítészi Konferencián ünnepélyes keretek között adta át dr. Czira Szabolcs Nagykőrös Város polgármestere és Philipp Frigyes az Országos Főépítészi Kollégium elnöke.

forrás: sajtóanyag

vélemény írásához jelentkezzen be »