építészet : környezet : innováció

Szuggesztív szimmetria

Első blikkre átadni az érzést - a Level Up Office Design csapatának feladata a Multicontact Consulting iroda átalakításánál olyan tér létrehozása volt, amely képes erre. Az új iroda kialakítása során kiemelten fontos volt, hogy a végeredmény megfelelően reprezentálja az ügyfelek felé a cég által évek óta nyújtott magas színvonalat, miközben az ott dolgozók számára is inspiráló és a felelősségteljes munkavégzéséhez alkalmas helyszínt nyújt.

Ennek megfelelően a belsőépítész tervezők nagy hangsúlyt fektettek az ügyfél-tárgyalók és vezetői irodák egyedi megjelenésére. Különösen fontos volt, hogy az irodába való megérkezés maradandó élményt nyújtson, ezt a hatást szolgálja a szimmetrikus irodaszárnyak közé ékelődő, központi, geometrikus recepciós pult és a hozzá kapcsolódó egyedi világítópanelek.


Multicontact Consulting iroda - belsőépítész: Kiss Péter, Bányai Norbert - fotó: Tóth Endre Nándor


Ugyancsak a célok között szerepelt, hogy az iroda a munkavállalók számára is egy inspiráló és a felelősségteljes munkavégzéséhez alkalmas helyszín lehessen. A kollégák ”open office”, azaz közös légterű helyiségben dolgoznak, azonban a koncentrált egyéni, vagy éppen a gördülékeny team-munka elősegítésének céljából több projektszoba is készült. Hasonlóan a zavartalan munkakörülmények megteremtését szolgálják a külön eljárással készült, hangszigetelt telefonszobák is, melyeknek köszönhetően a nyitott irodatér csendesebbé vált.


Multicontact Consulting iroda - belsőépítész: Kiss Péter, Bányai Norbert - fotó: Tóth Endre Nándor


A különböző közösségi terek (a pihenőszobák, a bisztó hangulatú étkező és kávézó) a feltöltődés és a kötetlen beszélgetések színteréül szolgálnak. Vidám színvilágukkal, játékos és kényelmes kialakításukkal valódi kikapcsolódást tesznek lehetővé. A berendezésükhöz és megvilágításukhoz egyedi tervezésű belsőépítészeti elemek és bútorok készültek. A falakra és ajtókra az enteriőr stílusához és a cég profiljához illeszkedő falgrafikák kerültek fel, melyek egyedülálló hangulatot adnak az irodának. A leghosszabb falfelületet egy sajátos idővonal grafika teszi még különlegesebbé, hiszen olyan, a vállalat életében jelentős mérföldköveknek állít vizuális emléket, amelyekre az alapítástól napjainkig a legbüszkébb.


Multicontact Consulting iroda - belsőépítész: Kiss Péter, Bányai Norbert - fotó: Tóth Endre Nándor


Az új iroda megvalósításában a cég vezetősége a részletes belsőépítészeti tervezéstől kezdve, a kivitelezőkkel való kapcsolattartáson át, aktív szerepet vállalt. A folyamatba a munkavállalók egy jelentősebb csoportja is bevonásra került, ennek az együttműködésnek köszönhetően a végeredmény valóban megfelel a kezdetekben meghatározott szempontoknak:

  • modern, impozáns ügyfél- és fogadótér kialakítása,
  • a funkcionalitás és ergonómia, mint legfőbb tervezési szempontok, a dolgozók komfortérzetének növelése,
  • koncentrált egyéni munkavégzés feltételének teljesülése,
  • hatékony csoportmunka lehetőségének megteremtése,
  • kiemelkedő, tágas közösségi terek a kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez és közösségépítéshez,
  • a kollégák közötti kooperáció lehetőségét biztosító terek megalkotása,
  • egyedi, időtálló belsőépítészeti megoldások.

forrás: azevirodaja.hu

 

vélemény írásához jelentkezzen be »