Pályázatok/Magyar

Tegyen javaslatot, ki legyen a Mőcsényi Mihály-díj birtokosa

1/1

Dr. Mőcsényi Mihály

Dr. Mőcsényi Mihály
Dr. Mőcsényi Mihály
1/1

Dr. Mőcsényi Mihály

Tegyen javaslatot, ki legyen a Mőcsényi Mihály-díj birtokosa
Pályázatok/Magyar

Tegyen javaslatot, ki legyen a Mőcsényi Mihály-díj birtokosa

2019.02.22. 09:20

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Magyarország

Dr. Mőcsényi Mihály professor emeritus, akadémikus. Tájépítész alkotóként ő tervezte többek között a budapesti Feneketlen-tó parkját, a szekszárdi Prometheusz parkot és több bécsi közkertet, közteret. Az emléke előtt tisztelgő életműdíj javaslattételi határideje: 2019. február 27.

"Hosszú évek kilincselése, nagyon sok ember háttérmunkája ágyazott meg annak, hogy legyen végre állami szintű elismerése a tájépítészetnek. Talán - azt remélem - az Év Tájépítésze Díj is előszobája volt ennek a folyamatnak. Hölgyeim, Uraim! A MÉK Tájépítész Tagozata és a Magyar Tájépítészek Szövetsége örömmel tudatja, hogy 2019 március 15-én megszületik a Mőcsényi-díj. Kívánjuk, hogy elismertségben zárkózzon fel az Ybl-díjhoz. Jelölni a díjra szerdáig lehet. Hipp-hipp! Hurrá!" - tette közzé lelkendezve a díj hírét Bardóczi Sándor saját közösségi oldalán.

Mőcsényi Mihály (1919-2017) Kossuth- és Széchenyi-díjas magyar kertészmérnök, tájépítész, a tájrendezés magyarországi oktatásának megalapozója, az önálló Tájépítészeti Kart létrehozó egyetemi tanár emléke előtt tisztelegve, születése 100. évfordulója alkalmából Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a 2/2019. (III.21.) MvM rendelettel díjat alapított.

A díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni tájépítészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható annak, aki Mőcsényi Mihály szellemiségének megfelelően végezte vagy végzi munkáját.

Az átadásra a 2019. évi március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor.

A díj részleteiről, a jelölés formai követelményeiről és a további tudnivalókról a díj weboldalán lehet tájékozódni.

A díjazott személyére vonatkozó javaslattétel határideje:
2019. február 27. szerda 23:59

Vélemények (0)
Új hozzászólás

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk